Frank de Boer is heel normaal gebleven

Geen categoriemei 03 2013, 15:00
Succes.
Frank de Boer is nog altijd dezelfde kalme jongen die hij 20 jaar geleden was. Zie hier twee voorbeelden:

Voor De Boer geen borstbeeld. Gewoon is gek genoeg bij de 112-voudig international. De tweelingbroer van Ronald levert wel eens persoonlijk een bestelling af bij een klant van de woonwinkel van zijn vrouw. 'Want ik ben nou eenmaal niet iemand die op de bank ligt', zegt de coach die al ruim 30 jaar dezelfde camping in Garderen bezoekt. Eén van zijn drie dochters ving onlangs bot toen ze haar vader om een tas van wel 700 euro vroeg. 'Niet alles is maar normaal', zegt hij. 'Respect en normen en waarden zijn belangrijk voor me.'

Het is tekenend voor De Boer dat hij zijn dochters zo 'normaal' mogelijk wil opvoeden. Hij kan zich die tas van 700 euro natuurlijk met gemak veroorloven: Frank is al tijden financieel onafhankelijk.
Maar hij doet dat niet. Waarom niet? Omdat zijn kinderen moeten begrijpen dat geld niet aan de bomen groeit. Dat je ervoor moet werken. Om die boodschap te onderstrepen brengt hij soms dus ook nog eens bestellingen rond van de winkel van zijn vrouw. Werken, actief zijn, geld verdienen.
Wat een verschil met moderne voetballertjes die al na een paar wedstrijden in het eerste de hele dag oplopen met een koptelefoon, rondrijden in een enorme megabak, en een paar kopen terwijl ze in een appartement wonen (Leroy Fer).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten