Frank de Boer ziet bondcoachschap niet zitten

Geen categorieokt 18 2014, 18:00
Dat lijkt me verstandig.
Ajax-trainer Frank de Boer heeft laten weten dat hij er geen enkele behoefte aan heeft om Guus Hiddink op te volgen bij Oranje als die laatste besluit om op te stappen als bondscoach.

Trainer Frank de Boer van Ajax staat niet open voor een functie bij de KNVB. Op de vraag of hij beschikbaar is, geeft de oud-international zaterdag in een interview in AD Sportwereld een duidelijk antwoord: ,,Nee, zeker niet.''

Heel gek is dat niet. Hiddink zou in 2016 namelijk moeten worden opgevolgd door Danny Blind, die op dit moment assistent-trainer is bij het nationele elftal. Het zou erg vreemd zijn om De Boer te vragen als tussenpaus; daar is zijn palmares nu al veel te glansrijk voor.
Daar komt bij dat hij bij Ajax zeker is van zijn baan. Als je vier keer op rij kampioen wordt kun je het één en ander maken als trainer. Als Ajax de komende tien wedstrijden verliest komt iedereen onder vuur te liggen, behalve hij; zoveel krediet heeft hij opgebouwd.
Ook is iedereen ervan overtuigd dat de KNVB de verkeerde beslissing heeft gemaakt door Hiddink bondscoach te maken in plaats Ronald Koeman die publiekelijk naar die functie hengelde. Koeman kan veel beter omgaan met huidige topvoetballers, die hem ook nog eens kennen en respecteren. Hiddink hebben ze via-via van gehoord, maar deze generatie heeft gewoon niet zoveel met hem.
Jan en alleman waarschuwden de KNVB hier al voor, maar de nationale voetbalbond negeerde dat soort adviezen volkomen. Het zou en moest Hiddink worden. Tsja, dan moeten ze daar ook maar op de blaren zitten.
Tenslotte zal Frank de Boer niet veel vertrouwen hebben in de huidige selectie. Louis van Gaal heeft daar het optimale uitgehaald, want eigenlijk stelt het team zeker in verdedigend opzicht niets voor. Alleen Arjen Robben is écht goed, de rest van de spelers zijn op zijn best acceptabel, en op zijn slechts volstrekt incompetent. Je moet wel héél erg van uitdagingen aanhouden als je daarmee aan de slag wilt gaan. Zeker als je positie niet fel verdedigd wordt door de KNVB zelf - en ja, die bond heeft er een handje van om trainers af te vallen als het lastig wordt, zie de wijze waarop Bert van Marwijk eruit werd gewerkt omdat hij een slecht EK had.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten