Frankrijk en Malta nemen wederom migranten op voor Italië: geruzie gaat door

Geen categoriejul 15 2018, 8:00
De afgelopen dagen is er weer ruzie geweest over migranten en de boten die ze vervoeren. Italië heeft Frankrijk en Malta gevraagd om migranten op te nemen en volgens de Italiaanse premier gaan ze dat ook doen. Op deze manier is er weer een crisisjes doorbroken, maar met veel frustratie. Als er met elke boot vol migranten zo veel discussie en gezeik aan vooraf gaat, dan gaat dat alleen maar de relaties tussen landen schaden.

Italië en Malta ruziën sinds een paar dagen over wie er verantwoordelijk is voor de 450 migranten die door mensensmokkelaars in Libië met de houten boot de Middellandse Zee werden opgestuurd. Volgens Malta voer het schip eerst in Italiaanse wateren, maar volgens Italië klopt dat niet.

Gisteren besloten de Italiaanse autoriteiten de 450 migranten bij het eiland Linosa van de vissersboot af te halen. Acht vrouwen en kinderen zijn naar een ziekenhuis gebracht. De rest is naar twee andere schepen overgebracht. Italië weigert hen nog altijd op te nemen en zoekt andere landen die dat wel willen doen.

Zonder een duidelijke gezamenlijke visie zal dit alleen maar doorgaan en op een hele verkeerde manier. De onwil van de Europese landen om tot een duidelijk plan te komen zorgt met elke migrantenboot voor een kleine crisis.
Dit betekent niet dat ik Italië niet begrijp, heel erg goed juist, maar begrip is iets anders dan acceptatie. Als er alleen maar met vingers gewezen wordt, dan heb je uiteindelijk helemaal geen visie waar je op kan voortbouwen. Juist dan zit je in de problemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten