Frankrijk wordt het Israël van Europa. De ISIS-terreur van Nice was nog maar het begin...

Geen categoriejul 17 2016, 12:00
Israël is natuurlijk een uniek land en heeft op deze wereld geen gelijke. Toch gaat Frankrijk zeer binnenkort een poging wagen.
De inwoners van Israël leven al decennia in een permanente staat tussen hoop en vrees. Omsingeld door Arabieren die de Joodse bevolking niet gunstig gezind zijn en elke paar weken (soms maanden, als ze geluk hebben) opgeschrikt door een nieuwe aanslag die de levens van onschuldigen claimt.
Uiteraard wonen er in Frankrijk lang niet zoveel Joden als in Israël - het is een seculiere katholieke staat, geen joodse staat - maar qua veiligheidstaferelen is het land van Eiffeltoren, Arc de Triomphe en het onwerkelijke Paleis van Versailles hard op weg om een gelijke te worden van dat beroemde landje in het Midden-Oosten. Na wederom te zijn opgeschrikt door een gruwelijke aanval - ditmaal in Nice - zie je de militarisering van de burgerbevolking optreden. In Israël gaat iedereen jarenlang in dienst. In Frankrijk gaat men nu eerst het reservistenleger oppoetsen:

"De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve heeft "alle patriottische burgers" opgeroepen om reservist te worden bij de Franse landmacht.

De militaire reserve bestaat in Frankrijk uit 12.000 vrijwilligers met of zonder militaire ervaring. Ook enkele oud-militairen maken deel uit van de eenheid.

De Franse president Francois Hollande zei vrijdag al een beroep te gaan doen op de reservisten om de politie te ondersteunen."

Beroepssoldaten zijn niet meer genoeg om de aanzienlijke dreiging het hoofd te bieden: er moet een militaire mindset komen bij de gehele Franse bevolking. Er is simpel gezegd gewoon meer vuurkracht nodig om de islamitische terroristische aanvallen het hoofd te bieden. Want dat Nice zeker niet de laatste keer was dat Frankrijk getroffen werd door dodelijk ISIS-geweld, is zeker. Dit grimmige interview in het Algemeen Dagblad leert je alles dat je moet weten...

"De Franse socioloog Laurent Chambon (43) woont al vijftien jaar in Nederland. Hij maakt zich grote zorgen om de toekomst van zijn land.

En ik ben bang. Een vriend van me is rechter in Parijs, hij behandelt veel terreurzaken en hij vertelt me hoeveel aanslagen de laatste maanden mislukt zijn, of voorkomen. Die verhalen komen nauwelijks naar buiten, maar ze zijn angstaanjagend. Mijn vriend zegt: 'Er komt nog meer'. Er komen aanslagen met bommen. Dat zeggen we niet hardop, maar dat wéten we. Het wordt nog erger, en niemand heeft er een antwoord op. Calvar, het hoofd van onze belangrijkste veiligheidsdienst, waarschuwt nu voor een burgeroorlog. Ik weet niet hoe die eruit gaat zien, maar voor het eerst ben ik daar nu ook oprecht bang voor."

Angstaanjagend, inderdaad. De Fransen zullen moeten vechten om te overleven, en dat zal ze harder maken. Ze zullen ook harder moeten zijn, want de islamitische terroristen zijn geen types die zomaar opgeven. Nogmaals: de Israëlisering van Europa is in volle gang.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten