maccyron

Fransen opnieuw massaal in protest tegen verscherping coronamaatregelen: zonder gezondheidspas kom je nergens meer binnen

Geen categorieaug 08 2021, 14:00
Voor het vierde weekend op een rij gingen duizenden Fransen in tal van steden de straten op. Veel Fransen moeten niks hebben van de invoeringen van een 'pass sanitaire' - een soort van gezondheidspas. Ondertussen blijven president Macron en zijn regering stug volhouden, vanaf 9 augustus worden de regels opnieuw aangescherpt in Frankrijk. Voor zowel Fransen als toeristen gaan strenge regels gelden.
In meer dan 100 steden waren er gisteren protesten te zien; de kritiek op de invoering van de zogeheten gezondheidspas wordt breed gedragen. Tegenstanders van de pas menen dat de vrijheid van Fransen ernstig wordt ingeperkt door de invoering ervan. Maar de Franse regering is bikkelhard, wie zich niet inent of een geldige negatieve coronatest op zak heeft komt vanaf morgen nergens meer binnen. Ook toeristen zullen zich aan deze scherpe maatregelen moeten houden. Voor veel Fransen geldt de invoering van zo'n pas als een heftige inperking van hun vrijheid, reden zat dus om opnieuw massaal te demonstreren.
https://twitter.com/overveenerick/status/1424089366750715908?ref_src=twsrc%5Etfw
https://twitter.com/MrAndyNgo/status/1424026011767820294?ref_src=twsrc%5Etfw
De Telegraaf meldt dat een boete voor het overtreden van de nieuwe regels 135 euro bedraagt. Vanaf morgen moet je zo'n pas hebben als je naar een museum, restaurant of festival gaat. Zelfs buiten op een terras gaat men controleren of je wel een geldig coronabewijs.
Als toerist die nog niet volledig is gevaccineerd, of simpelweg niet, gaat een vakantie, of zelfs een doorreis via het land, een dure grap worden. Op vrijwel alle plekken kun je worden gecontroleerd en als je geen geldig bewijs bij je hebt loop je tegen een boete aan.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ook voor minderjarigen zal zo'n coronabewijs vanaf 30 september gaan gelden, Macrons beleid zal enorm strikt zijn: wie geen geldig bewijs heeft komt simpelweg nergens meer binnen. Maar met het oog op de massale demonstraties in het land heeft hij zich opnieuw, na de Gele Hesjes, verkeken op zijn eigen bevolking. Veel Fransen laten zich echt niet zo betuttelen door de overheid, dat was de afgelopen weken goed te zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten