Fransen tonen minder naakt

Geen categoriesep 10 2014, 15:00
Topless zonnen.

Jonge Françaises zijn niet van plan hun monokini aan te trekken. In het land waar Brigitte Bardot ooit rebels zonder bovenstukje op het strand ging liggen, wil nu nog maar 2% van de jonge vrouwen topless in de zon liggen.

Volgens tijdschrift Elle bedekt 98% van de Françaises onder de 35 jaar haar borsten bij het zonnen. Sommigen zeggen dat de badpakkentrend van deze zomer debet is aan impopulariteit van topless op het strand liggen, maar sociologen vinden dat het verschijnsel serieuzer moet worden genomen.

Zij verklaren het conservatieve gedrag van deze jonge meiden uit luiheid. Zij hebben inmiddels meer rechten dan Brigitte Bardot en haar tijdgenoten uit de jaren 60, dus hoeven niet meer op de barricaden.

Maar uiteraard is dit wél goed nieuws voor iedereen die conservatieve waarden hoog in het vaandel heeft staan. De Franse dames hebben dan misschien niet helemaal de motivatie die past bij een samenleving die aansluiting zoekt bij de mores van weleer. Maar ach, het gaat om de concrete daden, toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten