Fred Ros legt uit hoe onderwereld in elkaar zit

Fred Ros legt uit hoe onderwereld in elkaar zit

Getuige.

Bijzonder interessant om te lezen hoe Fred Ros de Nederlandse onderwereld genadeloos blootlegt. Zie dit bijvoorbeeld:

1. Uit de verhoren rijst een beeld op van een driemanschap tussen Willem Holleeder, Dino Soerel en Ali Akgün. Zij werden vanaf de achtergrond aangestuurd door Stanley Hillis. Hillis stuurde vooral Soerel aan, die op zijn beurt weer moordopdrachten gaf aan Jesse Remmers, die al is veroordeeld tot levenslang, en Fred Ros.

2. Volgens Ros had Holleeder 'zelf niet de mensen die dat soort dingen deden'. 'Stanley wel en Dino ook. Nou, daar zit het verschil.' Holleeder zou alleen maar de sympathie van de mannen hebben, omdat hij betaalde. 'Maar niet omdat ze nou vrienden waren. Kijk Willem moest alleen maar betalen. Nou, en als Willem betaalde, nou dan mocht hij weer mee,' zegt Ros.

Met andere woorden, Holleeder wordt een beetje gezien als een patsy. Hij heeft een grote mond, maar als hij bepaalde zaken zelf moet regelen lukt hem dat niet; hij moet altijd hulp inkopen.

Per moord werden er honderdduizenden euro's betaald. Ros zorgde er vervolgens voor dat de opdrachten van Akgün, Soerel en Holleeder werden uitgevoerd. Op die manier hebben de drie maffialeiders veel concurrenten aan de kant geveegd; het bevel om Cor van Hout te elimineren kwam bijvoorbeeld van Holleeder, aldus Ros.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties