FVD woedend op minister: "Geschiedenis moet herschreven worden, dat wil zeggen: Zelfhaat!"

Geen categoriejun 03 2019, 9:09
Er moet meer aandacht komen voor "de schaduwkanten" van de Nederlandse geschiedenis.
Het is dieptriest, maar activistisch links heeft dan eindelijk een onderwijsminister waar men trots op kan zijn. Ingrid van Engelshoven (D66 natuurlijk) heeft namelijk aangekondigd dat het geschiedenisonderwijs op de schop moet. Er moet, zegt zij, meer aandacht komen voor "diversiteit" en voor "de schaduwkanten" van het vaderlandse verleden.
Op de NOS legt men uit:

Nu al is er aandacht voor de zwarte bladzijden van Nederland, zoals de slavernij, de Tweede Wereldoorlog, en de koloniale oorlog in Indonesië (politionele acties). “De minister vraagt de commissie om die onderwerpen van alle kanten te belichten“, zegt een woordvoerder van Van Engelshoven.
Andere schaduwkanten wil hij niet noemen. “Dat is echt aan de commissie.”

Natuurlijk wordt er al lang en breed aandacht aan die zaken gegeven, zoals we ons allemaal ongetwijfeld kunnen herinneren. Zoals Saltmines.nl uitlegt:

Leren Nederlandse kinderen op school niet dat Nederlanders hebben meegewerkt aan slavenhandel?
Dat Nederland honderden jaren de baas speelde in Indonesië en daar misdaden heeft begaan?
Wordt er niet uitgebreid aandacht besteed aan de Tweede Wereldoorlog met een algemeen thema en een apart thema voor Anne Frank en de Jodenvervolging?

Natuurlijk wordt daar les over gegeven.

Het is vaste prik, kijk er de Canon maar op na.

Indonesië heeft twee thema's, de slavernij één, en ook in andere onderwerpen -- zie de VOC -- "komen de fouten van onze voorouders uitgebreid aan het bod."
Dus wat is het probleem?
Nou, best simpel. Wat Van Engelshoven betreft gaat de zelfhaat nog lang niet ver genoeg. Kinderen moeten niet alleen kritisch naar het verleden kijken, ze moeten leren om zichzelf, hun cultuur, hun land, en hun geschiedenis te haten.
Het wetenschappelijk instituut van Forum voor Democratie, het Renaissance Instituut, is daar terecht niet blij mee. Zij tweeten:
https://twitter.com/FVDrenaissance/status/1135253447438196738
"De Nederlandse geschiedenis moet van de minister worden herschreven. Meer aandacht voor 'de schaduwkanten' van ons verleden, dat wil dus zeggen: voor zelfhaat. Politiek opgelegde oikofobie. Opnieuw zien we het enorme belang van onze #schoolstrijd."
Daar valt niets tegen in te brengen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten