Gaat de Partij van de Eenheid het verschil maken?

Geen categoriejan 17 2014, 13:59
Gisteren bij Knevel en van den Brink waren de voormannen van de Partij van de Eenheid aan het woord. Misschien word ik nu afgeschoten door de lezers, maar ik vond de mannen redelijk overkomen. Maar goed het was natuurlijk ook een promotiepraatje, en dan scoor je vanzelf met redelijkheid.
Dit lijkt mij echter geen partij die zich hard gaat maken voor de sharia, maar wel een partij die zich hard gaat maken voor de moslimgemeenschap in enkele grote steden. Volgens voorman Abderazzak Khoulani en de nummer twee op de lijst, bekeerling en oud-PVV-er Arnoud van Doorn, gaan zij zich duidelijk uitspreken over de misstanden binnen de islamitische gemeenschap en daar ook daadwerkelijk wat aan doen. 
Het zou toch ook wel eens tijd worden dat moslims zich uitspreken over de misstanden binnen hun gemeenschap en hoe kan dat beter dan vanuit een politieke partij? Roepen we niet al heel lang heel hard dat verandering en verantwoordelijkheid vanuit de islamitische gemeenschap zelf moet komen en als daar een specifieke politieke partij voor nodig is, dan moet dat maar. Dat is zo mijn eerste gedachte.
Van de PvdA hoeven we in ieder geval niet echt te verwachten dat zij zich hard durven uitspreken over misstanden in de moslimgemeenschap, want die zijn bang voor verlies van electoraat. Ik zou het dus heel erg dapper en goed vinden wanneer deze Partij van de Eenheid dit wel gaat doen en moslims die over de schreef gaan wel durft aan te spreken. Ook zou het een verademing zijn om te ontdekken dat er onder moslims wel degelijk mensen zijn die gewoon mee willen doen en willen samenleven in plaats van hun normen en waarden tegenover die van ons te zetten. Dat die er zijn, en zelfs in grote getalen is mij bekend maar het zou goed helpen indien dit duidelijker wordt door in alle openheid stelling te nemen tegen hen die zich hier tegen verzetten en zich misdragen.  
De vraag is alleen of radicale moslims zich iets aan zullen trekken van deze partij. Maar als men daadwerkelijk iets kan betekenen voor de ontspoorde jeugd en iets kan doen aan de gebrekkige opvoeding die vaak hieraan ten grondslag ligt, dan is dat zeker winst. De PvdA is dit in ieder geval niet gelukt en ook de PVV komt niet verder dan stellen dat die jeugd moet worden aangepakt, waar zij natuurlijk gelijk in hebben, of moet vertrekken, wat natuurlijk geen navolging krijgt. Dat alles heeft in ieder geval nog geen voldoende resultaat gehad.
Voorlopig doet de Partij van de Eenheid mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag, Amsterdam en Zwijndrecht. In de toekomst willen ze ook proberen landelijk een vinger in de pap te krijgen. Ik heb net als u een bloedhekel aan rellende, rovende en gewelddadige, vaak allochtone, jeugd, maar laten we eens afwachten of deze partij gaat doen wat ze belooft. Stelling nemen, zich uitspreken over de misstanden en daadwerkelijk aanpakken. Of het hen gaat lukken, is nog onbekend. Maar aangezien we altijd hard roepen dat moslims zelf zich moeten uitspreken over de misstanden binnen hun gemeenschap, zouden we eigenlijk niet tegen een partij moeten zijn die dat juist wil gaan doen. Zeker wanneer zij openstaan voor iedereen, en niet-moslims niet uitsluiten van lidmaatschap. Iedereen is welkom als lid werd er gesteld.
Op hun site lees ik ook dat zij discriminatie bij politie en overheden willen aanpakken, dat zou ik dan wel benoemd willen zien. Wat voor discriminatie van overheden wordt hier specifiek bedoeld? Ook willen ze af van de term integratie en dit omzetten naar meer saamhorigheid binnen de verschillende culturele groepen. Hoe men dat wil gaan doen vertelt het verhaal nog niet. Ik ben benieuwd.
De andere partijen hebben hun kans, wat betreft de multiculturele samenleving, inmiddels allang gehad, echter zonder bevredigend resultaat. Of deze partij het verschil gaat maken en zij de falende multiculturele samenleving kan omzetten in een positieve samenleving dat moet ik eerst zien voordat ik het zal geloven. En of moslims erin zullen geloven gaan we straks zien aan het aantal zetels dat ze al dan niet zullen halen. Toch gun ik ze een kans en mijn oordeel stel ik dan nog even uit tot de resultaten bekend zijn. 
Moslims die de problemen van moslims of veroorzaakt door moslims willen gaan oplossen, lijkt mij in ieder geval een prima idee. Want eigen verantwoordelijkheid nemen is iets waar ik altijd achter kan staan. En dat kan tenslotte alleen wanneer ze de ruimte krijgen een eigen partij op te richten zodat zij ook daadwerkelijk de verantwoordelijkheid dragen, waar zij dan ook op afgerekend kunnen worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten