Gaat Joran van der Sloot eindelijk openheid geven over Natalee Holloway?

Geen categoriefeb 06 2016, 8:12
Joran van der Sloot zegt na 11 jaar eindelijk klaar te zijn te praten over wat er die bewuste avond in 2005 gebeurde met Natalee Holloway op het strand van Aruba...
Gaat de familie van de in 2005 vermoorde Natalee Holloway binnenkort eindelijk te weten komen wat er met hun familielid is gebeurd? Als het aan Joran van der Sloot - al jaren verdacht van de moord - ligt, misschien wel. Hij lijkt bereid te zijn een deal te maken met de Nederlandse justitie:

Joran van der Sloot, die in Peru wegens moord een straf uitzit van 28 jaar, hengelt naar een deal met justitie.

Hij wil onder andere schoon schip maken over de verdwijning van Natalee Holloway. In een exclusief vraaggesprek met deze krant in de beruchte Challapalca gevangenis zegt Van der Sloot dat hij per brief contact heeft opgenomen met de Nederlandse ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken om de voorwaarden van een eventuele deal te bespreken.

Van der Sloot hoopt dat hij na het geven van openheid van zaken het resterende deel van zijn straf in Nederland mag uitzitten.

Z'n straf uitzitten in Nederland biedt voor Joran voordelen, want de gevangenissen in ons land zijn een stuk... ehm... leefbaarder dan die in Peru, waar Joran nu zit vanwege de moord op Stephanie Flores.
Overigens heeft Joran al veel verschillende verhalen vertelt over de dood van Holloway, die hij later zelf weer ontkrachtte of door feitenonderzoek op Aruba gewoon erg onaannemelijk werden gevonden. Alles wat Joran nu gaat beweren zal dus eerst gróndig moeten worden onderzocht voordat hij er mogelijkerwijs iets voor terugkrijgt.
We moeten namelijk beseffen dat Joran een man is die niets te verliezen heeft. De verleiding is voor hem heel groot om maar een 'mooi' verhaaltje op te hangen in de hoop zoveel mogelijk strafvermindering te krijgen, of z'n resterende gevangenistijd uit te mogen zitten in relatieve luxe.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten