Gaat Sven Kramer dan eindelijk goud winnen op de 10 kilometer?

Gaat Sven Kramer dan eindelijk goud winnen op de 10 kilometer?

Vandaag is misschien wel de belangrijkste dag uit de schaatscarriere van Sven Kramer.

Kramer is zonder twijfel één van de grootste schaatsers ooit. De man heeft werkelijk alles gewonnen wat er te winnen valt, van nationale titels tot Europese titels, van Wereldkampioenschappen tot Olympische titels, en van Allround-titels tot gouden medailles op individuele afstanden.

Maar er is nog één titel, één kampioenschap dat ontbreekt: de Olympische gouden medaille op de tien kilometer. Jarenlang was de 10K zijn afstand, maar steeds weer slaagde hij er maar niet in om tijdens de Spelen toe te slaan. Gezien zijn leeftijd is dit waarschijnlijk zijn laatste kans: vandaag wordt het alles of niet. Of hij pakt nu goud... of het ontbreken van goud op deze afstand op de Olympische Spelen blijft altijd een lacune op zijn cv.

Vanaf 12:00 uur is de tien kilometer live te zien op NPO1 en op NOS.nl. Kramers belangrijkste concurrenten zijn Ted-Jan Bloemen (die voor Canada rijdt) en Jorrit Bergsma, die deze race vier jaar geleden won.

Hoewel een gouden medaille voor Bergsma natuurlijk ook een gouden medaille voor Nederland betekent hoop ik écht dat Kramer vandaag toeslaat. Als iemand het verdient is hij het. Het zou de ultieme bekroning van zijn carriere zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties