Gay Krant wil beslag op huis Henk Krol

Gay Krant wil beslag op huis Henk Krol

Wie niet luisteren wil, moet maar voelen.

Henk Krol is de Berlusconi van de Lage Landen schrijft Telegraaf-columnist Paul Jansen vandaag in de krant. " Krol lijkt de Silvio Berlusconi van de Lage Landen. Hij biedt mensen, die zich vergeten voelen, hoop. En zoals hij steeds zijn eigen straatje schoonveegt, zo bedrijft hij politiek." Daar zou Jansen weleens gelijk in kunnen hebben. Krol heeft maar liefst 200.000 euro subsidiegeld van het ministerie van OCW misbruikt toen hij de baas was van de Gay Krant.

Het geld was bedoeld voor een ontmoetingsplek voor een digitale ontmoetingsplaats voor jongeren, maar Krol gebruikte het geld voor heel andere dingen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Krol zit inmiddels weer in de Kamer namens 50Plus, wat de zaak nog een tikje bizarder maakt. Krol doet alsof er niets aan de hand is en reageert niet op de beschuldigingen. Alsof het dan vanzelf wel overwaait. Niet dus.

De Stichting Vrienden van de Gay Krant, die nu 200.000 euro moet terugbetalen aan het ministerie terwijl het toch echt Krol zelf was die er misbruik van maakte, wil dat er vandaag nog actie wordt ondernomen tegen Krol. Citaat:

De Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) wil beslag laten leggen op het huis van voormalig voorzitter Henk Krol, die inmiddels weer Kamerlid is voor 50Plus. Met de opbrengst van de woning wil de stichting ruim twee ton subsidie terugbetalen. Dat zegt oud-penningmeester Peter Derksen. Hij heeft gezien dat het Brabantse huis van Krol op internet te koop staat en wil snel handelen.

Het ministerie van OCW wil natuurlijk niet dat er te veel aandacht aan deze zaak wordt besteed. Als er een uitgebreid onderzoek zou volgen, dan is een van de mogelijke gevolgen dat we te weten komen dat er te makkelijk met subsidies wordt gestrooid en dat het nogal schort aan controles op die subsidies. Hoe dan ook, het belangrijkste is in ieder geval dat Krol zelf aansprakelijk wordt gesteld.

Krol is degene geweest die misbruik heeft gemaakt van het subsidiegeld en Krol is degene die nu weer in de Tweede Kamer zit om een riant salaris te ontvangen, allemaal bekostigd door de belastingbetaler. Volksvertegenwoordigers hoeven heus geen engeltjes te zijn, maar Krol is overduidelijk een fraudeur die het niet verdient om in de Kamer te zitten. Dus: het ministerie moet meegaan met de claim op het huis, het huis verkopen en de 200.000 euro zo snel mogelijk incasseren. Wie niet luisteren wil, moet maar voelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer