Geboorteakte Transgenders makkelijker te wijzigen

Geen categoriedec 18 2013, 12:37
Klein berichtje op NU.NL: De eerste kamer stemt in met een voorstel van staatssecretaris Fred Teeven (veiligheid & justitie) om het transgender makkelijker te maken hun 'geslachtsvermelding' bij de burgelijke stand te wijzigen.
Voorstel: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/homo-emancipatie/nieuws/2013/12/18/wijziging-van-geslacht-op-geboorteakte-gemakkelijker.html
Niet meer een gang naar de rechter is nodig maar een door een deskundige getekende verklaring.
Dit is natuurlijk goed nieuws voor de dames en heren transgenders. Maar de vraag is of dit er niet al te makkelijk / onnadenkend doorheen gedrukt is. Heb je als man niet het recht om te weten of de vrouw waarmee je wilt gaan trouwen wel echt een vrouw is en dat je niet in het ootje genomen wordt? Nu kun je dat bij twijfel tenminste nog controleren in zijn/haar paspoort / geboorteakte. Geeft het problemen bij de medische stand als een transgender bewusteloos de eerste hulp wordt opgereden? Gaat er misbruik gemaakt worden van de situatie? Bijvoorbeeld bij vacatures waarin het gewenst is dat je een vrouw bent (de speciale aandacht gaat uit naar de kinderdagverblijven).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten