Geef je leven niet over aan de PvdA

Geen categoriefeb 27 2014, 17:45
De sociaal-democraten willen ver gaan met nieuwe dwingelandij: zelfs volwassenen moeten gaan en staan waar de autoritaire leiders van de PvdA ze willen hebben.
Beetje bij beetje wordt duidelijk wat nu de echte maatschappijvisie van de PvdA is. Het gaat de rode rozenuitdelers helemaal niet om het 'bevrijden' van burgers van dat zogenaamde juk van het grootkapitaal of weet ik wat voor socialistische nonsens ze er bijslepen. Nee, het gaat socialisten zoals ze bij de PvdA te vinden zijn vooral juist om het ketenen van mensen:

Jongeren moeten langer verplicht naar school om een diploma te halen. Dat vindt de PvdA.

Nu moeten jongeren tot ze 18 jaar zijn naar school zolang ze nog geen vwo-, havo of mbo-2-diploma hebben. Maar als het aan PvdA-Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing ligt, gaat die leeftijdsgrens omhoog naar 21 jaar.  

Nu kun je betogen dat je kinderen nog niet helemaal wilsbekwaam zijn, en wat aantekeningen kan meegeven via de ouders of de staat. Maar als mensen eenmaal de respectabele leeftijd van 18 jaar hebben bereikt, zijn ze voor zowel de Nederlandse wet als de gangbare Nederlandse cultuur volwassen. Dan kunnen ze gaan en staan waar ze maar willen en beschikken ze in alle mogelijke facetten over hun eigen leven.
Precies: als de klok twaalf uur slaat, en iemands achttiende verjaardag begint, heeft deze kersverse volwassenene nog vóór het uitpakken van het eerste cadeautje van rechtswege al een enorme gift gekregen: individuele vrijheid. De gave zelf te mogen beslissen waar je gaat of staat. Maar met vrijheid komt inderdaad ook verantwoordelijkheid: met het maken van evident verkeerde keuzes kan het inderdaad zo zijn dat je je eigen toekomstige carrière om zeep helpt of aan lager wal geraakt. Ook dat hoort bij de individuele vrijheid.
En zoals gewoonlijk focust de PvdA zich weer eens op die laatste groep mensen; de mensen die zichzelf slachtoffers achten. Zij die doorgaans willens en wetens de verkeerde keuze maakten. En nu deze kleine groep branieschoppers niet met de vrijheid kan omgaan, willen de sociaal-democraten deze afpakken van iedereen.
Ook als je een briljante ondernemer bent en je op je negentiende wil richten op het beginnen van een eigen bedrijf. Nee, niks daarvan. Verplicht naar school, zegt de PvdA. Ook als je passie het ophalen van vuilnis is, zal en moet je doorleren van de PvdA. Jij weet wat je wil? Doe niet zo mal! De PvdA weet dat beter! En óók als je doodzieke ouders hebt, en die graag nog even full-time verzorgt voordat zij de pijp uitgaan krijg je de PvdA op je dak. Drop die krengen in een bejaardentehuis, en ga eens naar school.
Lange tijd was de PvdA die als een visser die een totalitaire hengel had uitgeslagen in de rivier van de vrijheid. Maar momenteel worden er hele kruisnetten gespannen en ontkomt geen enkele vis meer aan de dwingelandij van de socialistische partij. Bah. Het is hoog tijd dat we met een gemene vrijheidstsunami heel die socialistische betuttelbende wegspoelen. Als je 18 bent, beschik je zelf - en dus niet de PvdA - over je leven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten