Geen Oranje meer voor Robin van Persie: Danny Blind heeft hem niet meer nodig

Geen Oranje meer voor Robin van Persie: Danny Blind heeft hem niet meer nodig

Robin van Persie heeft (voorlopig) zijn laatste interland gespeeld. Dat gebeurde op 13 oktober, tegen Tsjechië. Hoewel hij er toen zelf nog vanuit ging dat hij meer wedstrijden zou spelen voor het nationale elftal is dat waarschijnlijk niet waar. Bondscoach Danny Blind heeft namelijk laten weten geen beroep meer te zullen doen op de aanvaller van het Turkse Fenerbahçe.

De Telegraaf legt uit:

Na de teleurstellende EK-uitschakeling denkt bondscoach Danny Blind de topscorer aller tijden, die nota bene serieus in de belangstelling van FC Barcelona staat, in het Nederlands elftal niet meer nodig te hebben. De spits kennende zal hij zich altijd beschikbaar blijven stellen voor Oranje.

Zijn (voorlopig) laatste wedstrijd voor Oranje was een merkwaardige combinatie van hoogte- en dieptepunten, wat wel weer symbolisch is voor zijn gehele interlandcarriere. Hij scoorde in die wedstrijd namelijk weliswaar zijn 50e doelpunt voor Oranje (geweldig!), maar zorgde er met een onhandig eigen doelpunt ook voor dat de Tsjechen de wedstrijd uiteindelijk met 2-3 wonnen.

Van Persie heeft een bijzonder mooie interlandcarriere gehad. Zo werd hij tweede met Oranje op het WK van 2010, en derde op het WK van 2014. Hij had een goede werkrelatie met zowel Louis van Gaal als diens voorganger Bert van Marwijk. Ook is Van Persie lid van de 'club van 100': spelers die 100 of meer interlands hebben gespeeld voor ons nationale elftal. Tenslotte is hij all-time topscorer met 50 doelpunten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties