Geert Wilders: de patriottische lente komt eraan

Geert Wilders: de patriottische lente komt eraan

Partijleider Geert Wilders voorspelt op Twitter een patriottische lente. Volgens de PVV-leider is er een democratische politieke revolutie aanstaande waarin de vaderlandsliefde weer zal opbloeien.

In januari van vorig jaar introduceerde Geert Wilders het begrip de patriottische lente. Volgens de PVV is dit een ‘democratische en geweldloze politieke revolutie' waarbij vaderlandsminnende partijen zullen winnen. Dit zijn partijen die zich keren tegen de Europese Unie en de massa-immigratie. Wilders en Le Pen willen allebei de soevereiniteit terughalen uit Brussel.

Gisteren gingen in Frankrijk de kiezers naar de stembus om te bepalen wie hun president gaat worden de komende jaren. Front National behaalde 33,94 procent van de stemmen. Hiermee eindigde de partij achter de pro-Europeaan Emmanuel Macron. Ondanks de nederlaag is de uitslag voor het Front National de beste in de geschiedenis van de partij.

Journalist en antropoloog Joris Luyendijk had zo zijn eigen interpretatie van de uitslagen van de verkiezingen in Europese landen.

Nota bene oud-kamerlid voor D66 Boris van der Ham is het terecht totaal oneens met Joris Luyendijk.

Geert Wilder reageert briljant:

Le Pen kondigde gisteravond aan Front National te willen omvormen tot een brede 'patriottische' partij. We kunnen dus verwachten dat de PVV en Front National in de toekomst nog veel meer gaan samenwerken. Geert Wilders heeft alvast de aanval op Emmanuel Macron geopend door de tweet van @ezralevant te retweeten:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties