Geert Wilders gaat los op Leefbaar vanwege Rotterdamse moskee: "Slapjanus Eerdmans zit bij Aboutaleb op schoot"

Geert Wilders gaat los op Leefbaar vanwege Rotterdamse moskee: "Slapjanus Eerdmans zit bij Aboutaleb op schoot"

Broedermoord.

Het moge duidelijk zijn dat Geert Wilders écht vol inzet op de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. De PVV-leider blijft zijn grootste concurrent in die stad, Leefbaar Rotterdam, namelijk keihard aanvallen op Twitter. Nu moet de partij van wijlen Pim Fortuyn het ontgelden omdat die er niet genoeg aan zou doen om de fundamentalistische Essalam Moskee te sluiten. Daarbij noemt Wilders Leefbaar-wethouder Joost Eerdmans een "slapjanus" die "bij Aboutaleb op schoot zit."

Het merkwaardige is natuurlijk dat Leefbaar en de PVV het op bijzonder veel punten met elkaar eens zijn, alleen is Leefbaar minder radicaal dan Wilders en de zijnen. En dat is precies waarom Wilders gelooft dat zijn partij stemmen bij Eerdmans en co. kan weghalen: door hardcore te zijn.

Leuk hoor, maar zoals Carel Brendel uitlegt zitten er wel een paar haken en ogen aan de kritiek van Wilders op Eerdmans:

Dus ja, dat een moskee banden lijkt te hebben met de Moslimbroederschap is bijzonder zorgwekkend, maar het is juridisch gezien niet genoeg om haar te sluiten. Daar is gewoon meer voor nodig, namelijk daadwerkelijk illegaal gedrag. Als de PVV een mooi aantal zetels binnensleept in Rotterdam kan hij roepen en gillen tot hij een ons weegt dat dit soort moskeeën gesloten moeten worden, maar dat gaat ook dan echt niet gebeuren. Nee, zelfs niet als de PVV in de gemeenteraad zou komen. Zelfs als je zo'n besluit afkondigt kan en zal de rechter dat gewoon ongedaan maken. Dan kun je als PVV zijnde blijven roepen dat het zo allemaal niet kan, maar effect sorteert het niet.

Wilders kan dus beter wat minder hoog van de toren blazen. Het is prima dat hij fel is op immigratie en integratie, en flink uithaalt naar fundamentalistische moslims en hun organisaties, maar om in deze context los te gaan op Leefbaar Rotterdam? Dat slaat werkelijk nergens op.

Overigens begrijp ik het wel hoor. Er zijn mensen die vinden dat de PVV Leefbaar nooit moet aanpakken (en andersom ook niet) omdat ze beter zouden kunnen samenwerken. Mjah. Dat klinkt leuk in theorie, maar dit is politiek jongens. Dat is gewoon een full contact sport. Wilders denkt aan de belangen van zijn partij, Eerdmans aan die van hem. Het is niet aan Wilders om rekening te houden met de belangen van Leefbaar. Als hij daar kiezers bij kan weghalen betekent het gewoon dat die partij niet sterk genoeg is... en dus verdient Leefbaar het dan om zetels te verliezen. Aan de andere kant geldt ook dat als Wilders daar niet in slaagt het de beperkingen aantoont van de PVV én de kracht van Leefbaar. Ook dan moeten PVV'ers dus niet janken dat Leefbaar pas op de plaats moet maken om de PVV een handje te helpen. Dat is je reinste flauwekul. Ze moeten elkaar gewoon aanpakken; de sterkste wint.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties