Geert Wilders wil debat om Fortuyn-moordenaar: "Nu loopt deze nationale vijand fluitend door Nederland"

Geen categoriemei 25 2019, 12:00
Volkert van der Graaf en zijn geannuleerde reisplannen maken flink wat los in de Tweede Kamer. Geert Wilders wil een debat maar ook GroenLinks noemt het 'moeilijk te verteren'. Beide willen opheldering van minister Sander Dekker. Dat meldt het AD.
Volkert chillt hem dus nog gewoon in Apeldoorn en, als het mooi weer is, in z'n andere huisje in Harderwijk. Meldplicht kan aan voldaan worden via email en verder moeten we maar niet zo zeuren met z'n allen. Hij wilde graag emigreren en kan dat nu. Hij heeft alleen nog geen mooie locatie gevonden, of überhaupt een poging gedaan om richting het vliegveld te bewegen.
Zo'n beetje heel de Tweede Kamer is het er wel over eens dat dit een absurde gang van zaken is. Van GroenLinks tot PVV en VVD is het erover eens dat dit belachelijk is. "Ministers Grapperhaus en Dekker laten zich telkens succesvol in de maling nemen," zegt Wilders.
"Één groot manipulerend spel," zegt Madeleine van Toorenburg (CDA) over de manier waarop Volkert heeft geopereerd. Niets wijst erop dat hij heeft meegewerkt aan het verdienen van zijn voorwaardelijke invrijheidstelling. In plaats daarvan heeft hij tegen alles bezwaar gemaakt en overal tegenaan geschopt om zijn zin te krijgen en de rechter is daar in meegegaan.
De hoop is dat het debat leidt tot een optreden van de minister waarin hij de boel aanscherpt, want het is te belachelijk voor woorden dat Volkert met wat gemekker en gedram gewoon vrij rond kan lopen omdat justitie te lui is om de eigen regels te volgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten