Geestelijk leider van Iran noemt de VS een "grote Satan" en zegt dat Israël over 25 jaar niet meer bestaat

Geen categoriesep 09 2015, 17:00
Het Midden-Oosten is weer eens de plaats waar Amerika en Israël altijd de grote schuldigen zijn.
Net nu de stemming over de Iran-deal zou moeten gaan plaatsvinden in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft men in Iran besloten om nog eens wat olie op het vuur te gooien. Bij monde van niemand minder dan ayatollah Ali Khamenei steekt Teheran de loftrompet en claimt het met deze deal niet alleen president Obama en de Verenigde Staten verslagen te hebben, maar ook Israël een hak gezet.
Via Twitter wordt een nauwelijks verholen victorie gekraaid:
Iran voert enkel over zijn kernprogramma onderhandelingen met de Verenigde Staten en over niets anders. Dat heeft Ayatollah Ali Khamenei, Iraans hoogste leider, woensdag gezegd voor enkele duizenden aanhangers in Teheran. Hij noemde de VS opnieuw "satan". Ook over Israël liet hij zijn licht schijnen: volgens hem bestaat dat land binnen 25 jaar niet meer.
"Het nucleaire akkoord verandert niets aan de Iraanse houding tegenover de arrogante Amerikaanse regering, noch aan zijn steun aan zijn "vrienden" in de regio", zo had Khamenei eerder al laten weten.
De berichten van de geestelijker leider van de islamitische republiek Iran werden via grote en gelikte memes het internet opgeslingerd:
https://twitter.com/khamenei_ir/status/641520641724780544
en:
https://twitter.com/khamenei_ir/status/641526174741565440
De berichten zijn daarnaast ook opgesteld in het Engels, in plaats van het Farsi waarin men in Iran doorgaans communiceert. Kennelijk wil de ayatollah ook dat alle Amerikanen zijn vernederende boodschap kunnen lezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten