Geluid! Robert Jensen pakt subsidieclub Milieu Centraal aan: 'melk is slecht omdat koeien methaan opboeren!?'

Geen categoriejul 24 2019, 15:00
Robert Jensen gaat in zijn recente podcast he-le-maal los op de subsidieorganisatie Milieu Centraal. Deze subsidieclub kwam afgelopen week in het nieuws vanwege het advies om geen koffie met melk te drinken. Zo zou melk 'relatief belastend zijn voor het klimaat' omdat 'koeien het broeikasgas methaan opboeren'. Volgens Jensen zijn de adviezen van de club te gek voor woorden.
Als het aan Milieu Centraal ligt moet u dus minder melk drinken omdat anders de boeren en scheetjes van de veestapel bijdragen aan het broeikaseffect. Het kennisinstituut wordt natuurlijk ook gesponsord vanuit de Rijksoverheid en heeft partnerships met Albert Heijn, SNS Bank en een aantal andere kapitaalkrachtige organisaties.
De communicatiestijl van Milieu Centraal kan worden omschreven als "normatief". Dat wil zeggen: Milieu Centraal probeert nieuwe normen te zetten door morele evaluaties van bepaalde gedragingen -zoals het drinken van melk- in talig handelen te publiceren op hun website. Daarbij geldt de CO2-footprint als maatstaf van "onvriendelijkheid" en "vriendelijkheid". Jensen maakt geheel terecht gehakt van de subsidiehazen van Milieu Centraal:

"Zie je, er wordt je weer een schuldgevoel aangepraat als je een kop thee zet. Het is toch niet te geloven hoe doorgeslagen dit is? Zuivel is relatief belastend voor het klimaat onder andere omdat koeien het broeikasgas methaan opboeren. Dit is gewoon mainstream geworden deze nonsense! "

Mocht u vandaag de koelte opzoeken, wees u bewust van de milieukeuzes van Milieu Centraal! Anders kan het zomaar zijn dat u milieuonvriendelijk gedrag vertoont...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten