Gemeenten hebben weer eens wat te zeuren

Geen categoriejul 06 2011, 14:12
De gemeenten hebben niet zo'n hoge pet op van de bezuinigingsplannen van minister Piet Hein Donner.
Ze hebben met name nogal wat moeite met een aangekondigde korting van 100 miljoen euro. Donner gelooft dat dit geld gemakkelijk (terug-) verdiend kan worden door efficiënter te werken. De gemeenten zelf denken daar iets genuanceerder over.
De Vereniging Nederlandse Gemeenten heeft vandaag dan ook kritisch gereageerd op het plan van Donner om die 100 miljoen euro vrij te maken voor gemeenten die straks geld te kort komen bij de aangekondigde hervormingen van sociale werkplaatsen.
Ze vrezen werkzoekenden en werklozen met een beperking niet goed aan een baan te kunnen helpen. En dat terwijl ze hier natuurlijk op dit moment werkelijk in excelleren.
Het zou werkelijk geweldig zijn als gemeenten hun kritiek voor zich zouden houden en gewoon doen wat het kabinet wil. Ik begrijp dat ze bang zijn verantwoordelijkheid te nemen, maar het staat buiten kijf dat lagere overheden in principe effectiever kunnen werken dan de algemene, centrale overheid. Niet zo zeuren dus en zorgen dat je wat doet voor je (belasting-) geld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten