Genoeg is genoeg: rechter slingert toeterstoeten bij Turkse bruiloften op de bon en pakt rijbewijs af

Genoeg is genoeg: rechter slingert toeterstoeten bij Turkse bruiloften op de bon en pakt rijbewijs af

Een Turkse bruiloft is een hele happening. Niet alleen voor het bruidspaar en de gasten, maar ook voor de stad waar deze plaatsvindt. Niet zelden wordt het excuus van een trouwerij misbruikt om wegen te bezetten, geluidsoverlast te veroorzaken en het werkende leven in de stad stil te leggen. Eén rechter heeft daar nu schoon genoeg van en legt boetes op van duizenden euro's en pakt zelf het rijbewijs van een roekeloze bruiloftsgast af.

België loste vorige week Nederland af als wereldkampioen Erdogan stemmen. Voor onze zuiderburen niet echt iets om trots op te zijn, maar op een ander vlak kunnen we wél een voorbeeld aan ze nemen: het land heeft namelijk schoon genoeg van Turkse bruiloftsfeesten die zich gedragen als kleine bezettingsmachten. Al toeterend andere weggebruikers in gevaar brengen, voor geluidsoverlast zorgen en zelfs hele toegangswegen blokkeren: het is schering en inslag bij bruiloftsfeesten van migranten met een Turkse achtergrond, en ondanks tientallen jaren integratie is het besef nog altijd niet geland dat die gewoontes hier als uitermate hinderlijk en bloedirritant worden ervaren.

Eén trouwstoet die op de snelweg nabij Antwerpen het allemaal wel héél bont maakte kreeg vandaag te maken met de toorn van de Belgische rechter. Enkele feestgangers mogen tussen de €2000 en €4000 gaan lappen, hun auto inleveren of zich de aankomende vijf jaar niet meer op de weg begeven. Aanpakken:

"De straffen gaan van geldboetes van 2.000 euro tot 4.000 euro voor Ahmet D., die al een aanzienlijk strafblad had. Verder kregen alle beklaagden ook een rijverbod van drie tot vijf jaar en werden er drie voertuigen verbeurd verklaard waaronder een Porsche Cayenne.

Zes beklaagden werden vrijgesproken door de politierechter omdat er sprake is van twijfel. Meerdere beklaagden hadden ook de vrijspraak gevraagd omwille van de privacy en de beelden die gefilmd werden, maar politierechter D’hondt maakte duidelijk dat hier geen sprake van kon zijn. “De verkeersveiligheid gaat voor op de privacy in dit geval. Het is gedaan met de trouwstoeten, toch in deze regio”, aldus de politierechter."

Rechter D’hondt heeft zeker geen ongelijk, maar ik mag hopen dat hij "in deze regio" niet definieert als de buurt van Antwerpen. Heel West-Europa lijkt me wel een beetje klaar met die onzinnige bezettingstaferelen. Als je zo nodig de boel wil ontregelen en in gevaar brengen, prima, maar doe dat dan in Istanbul. Hier hechten we aan verkeersveiligheid, dus houd daar rekening mee. Ja, ook als je in het huwelijksbootje stapt.

Lees meer over:
België bruiloften

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer