Gert Jakobs wil 'hongerige' Nederlandse ploeg oprichten

Geen categoriemei 11 2013, 16:00
Perfect.
Een heel mooi initiatief van Gert Jakobs, de oud-wielrenner:

Gert Jakobs wil in 2014 met een geheel Nederlandse ploeg zijn opwachting maken in het peloton. De oud-renner ergert zich aan de mentaliteit van een deel van de huidige Nederlandse coureurs en mist rittenkapers, zoals Jan Raas was in de jaren zeventig en tachtig. 'Ik ben bezig met een volksploeg waar heel Nederland achter staat. We moeten weer gaan winnen', zegt hij zaterdag in De Telegraaf.

Het gaat hem dan niet om bijvoorbeeld de Tour de France of de Giro d'Italia, maar om eendagswedstrijden. Met name de klassiekers dus. Hij wil dat Nederland daarin weer een rol van betekenis gaat spelen.
En raad eens? Het blijkt heel aardig te gaan met het ronselen van sponsoren. Volgens Jakobs zijn een aantal bijzonder enthousiast én hij hoopt aan het eind van deze maand al te kunnen beginnen met het opbouwen van zijn ploeg.
Dit zou natuurlijk erg goed zijn voor het wielrennen, en dan met name voor de Nederlandse wielersport. Eindelijk een ploeg die Nederland weer eens op de kaart kan zetten - en die begrijpt dat het niet alleen om de grote rondes gaat, maar juist ook om die eendagswedstrijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten