Gesubsidieerde Apartheid in Amsterdam

Geen categoriejul 21 2011, 15:15
Moslima's zwommen vijf jaar lang gescheiden op kosten van de belastingbetaler.
Dit is nu weer zo jammer, he. Net wanneer je denkt dat het een klein beetje de goede kant opgaat met Nederland - vrijspraak Wilders, integratienota Donner etc. - komt er weer zo'n ouderwets multicul nieuwsbericht langs.    
Vandaag werd namelijk bekend dat een Amsterdamse zwemvereniging de afgelopen vijf jaar overheidssubsidie heeft gekregen om moslima's zonder mannen te laten zwemmen. Op kosten van de belastingbetaler werd niet alleen de badmeester het zwembad uitgebonjourd, maar werden ook de ramen afgeplakt en zelfs de beveiligingscamera's uitgedaan.
De VVD maakt dan ook terecht bezwaar tegen deze door de VVD als 'integratiebelemmerende activiteiten' getypeerde praktijken. En daarmee slaat de VVD de spijker op de kop, immers schreef minister Donner in zijn recente integratienota nog dat 'het concept van inburgering berust op de gedachte dat de Nederlandse samenleving niet een willekeurige verzameling mensen is die hier woont, maar een gemeenschap van burgers met een gedeelde taal, waarden en opvattingen.'
Eén van die gedeelde waarden is de gelijkwaardigheid van man en vrouw, waaruit de Nederlandse verworvenheden is ontstaan dat mannen en vrouwen normaal met elkaar kunnen omgaan. Zelfs al loopt een aantrekkelijke vrouw in hotpants en een naveltruitje over straat, dan nog blijf je daar met je vingers van af. Zo werkt dat in Nederland. Precies hetzelfde principe geldt voor het zwembad, waar mensen per definitie met weinig kleding aan vertoeven. Dat dat in sommige culturen geheel anders ligt, mag dan zo zijn, maar daar moet je je als Nederlandse overheid verre van houden.
Begrijp me niet verkeerd. Als vrouwen graag een apart zwemuurtje willen hebben, is dat prima, maar niet betaald vanuit publieke middelen. Het daarmee afgegeven signaal staat namelijk haaks op alles waar Nederland voor staat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten