Gevaccineerde Peruaanse oud-president Vizcarra opnieuw besmet met corona: 'Mijn vrouw en ik zijn positief getest'

Gevaccineerde Peruaanse oud-president Vizcarra opnieuw besmet met corona: 'Mijn vrouw en ik zijn positief getest'

De Peruaanse oud-president Martín Vizcarra. Bron: Edson Flores Silloca / Shutterstock.com.

Ondanks dat de voormalige president van Peru, Martín Vizcarra, ingeënt is tegen het coronavirus, zijn hij en de voormalige first lady van het land toch weer positief getest op Covid-19. Dat meldde het 58-jarige oud-staatshoofd zelf op Twitter, waar hij zijn landgenoten opriep om de coronamaatregelen in acht te blijven houden.

"Mijn vrouw en en ik zijn positief getest op Covid, en vertonen symptonen," aldus Vizcarra. Het echtpaar gaat in quarantaine, wordt meteen aangekondigd.

De besmetting is opvallend, omdat Vizcarra gevaccineerd is tegen corona. Toch werken vaccins niet voor de volle honderd procent, zo wijzen testen al ruim een jaar uit: het veelvuldig gebruikte Pfizer/BioNTech-vaccin is meer dan 95% effectief tegen ernstige coronaklachten. Het Sinopharm-vaccin, dat Vizcarra ontving, behaalt slechts een effectiviteit van 79%.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties