Gevaccineerden die Pfizer en Moderna kregen hebben nog jaren antistoffen in het bloed

Gevaccineerden die Pfizer en Moderna kregen hebben nog jaren antistoffen in het bloed

De Pfizer- en Moderna-vaccins naast elkaar. Bron: Izabela23 / Shutterstock.com.

De mRNA-vaccins bieden geprikten een langdurige bescherming die wel jaren bestrijkt. Dat blijkt uit onderzoek van The New York Times, waarover Teletekst bericht.

De immuunreactie die de dubbele vaccinatie teweegbrengt blijft mogelijk wel jaren herinnerd door het lichaam. De twee mRNA-vaccins, waarmee in Nederland meer dan tien miljoen prikken zijn gezet, hebben daarom geen herhalingsprikken nodig zolang het virus niet teveel muteert.

Het onderzoek wees ook uit dat mensen die hersteld zijn van Covid-19 geen nieuwe coronaprik meer nodig hebben.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Pfizer Moderna coronavaccins mRNA

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties