Gevonden vliegtuigresten blijken inderdaad van de MH370. Chinese nabestaanden zijn woedend

Gevonden vliegtuigresten blijken inderdaad van de MH370. Chinese nabestaanden zijn woedend

De premier van Maleisië heeft bekendgemaakt dat de gevonden vliegtuigdeur inderdaad aan de MH370 toebehoord. Nabestaanden van passagiers uit China zijn daar enorm verbolgen over.

Het bijna anderhalf jaar geleden verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines - de MH370 - is eindelijk deels teruggevonden. De Maleisische premier heeft dat in ieder geval bekend gemaakt in een persconferentie:

De zoektocht naar de Boeing 777 bleef lang zonder resultaat, totdat er een vleugelstuk werd gevonden. De Maleisische premier Najib Razak bevestigde woensdagavond dat het inderdaad om het toestel van vlucht MH370 gaat, terwijl de Franse justitie liever spreekt van 'zeer sterke vermoedens'.

Een vliegtuigdeur spoelde eerder deze week aan op het eiland La Reunion, een onder Frans bewind staand eiland nabij Madagascar. Maleisische autoriteiten zeggen er dus zeker van te zijn dat dit een deel van het in maart vorig jaar van de radar verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines. De Franse autoriteiten houden nog een slag om de arm.

De meeste passagiers aan boord van het vliegtuig waren echter Chinees. In China is vol verbijstering, ongeloof en woede gereageerd op het nieuws. Nabestaanden zeggen te worden voorgelogen door de overheden van China en Maleisië, en beweren dat het vliegtuig gewoon ergens veilig staat. Een enkeling zegt zelfs er van overtuigd te zijn dat hun geliefden helemaal niet overleden zijn, maar ergens verborgen worden gehouden:

,,Geloof ze niet, ze hebben een truc uitgehaald met de brokstukken! Wij denken dat al onze naasten veilig terug zullen keren!" ,,Geloof ze niet, ze hebben een truc uitgehaald met de brokstukken! Wij denken dat al onze naasten veilig terug zullen keren!"

Onduidelijk is nog wel wat de vondst van de brokstukken betekent voor de zoektocht naar het toestel. In 2014 is er maanden gezocht naar het vliegtuig, maar zonder resultaat. Het is mogelijk dat de zoektocht herhaald wordt, maar dan dichter bij de Afrikaanse kust, maar hierover is nog geen duidelijkheid.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer