Geweldig! Afschaffen lage btw kost 55.000 banen!

Geen categoriemrt 03 2015, 10:00
Ik bedoel maar: het is het doel van de regering om de economie kapot te maken, toch?
Volgens mij is dat écht zo. Hoe kun je anders verklaren dat Rutte en co. erover nadenken om het lage btw-tarief af te schaffen? Een 2-jarig kind begrijpt nog dat zo'n maatregel je vele tienduizenden banen kost.
Staatssecretaris Wiebes (Financiën) heeft aangegeven de boodschappenkar uit te zonderen van een btw-verhoging, maar de vrije-tijdssector zou dus wel met een hoger tarief geconfronteerd kunnen worden. Nyfer concludeert dat verhoging van de btw de koopkracht uitholt van gepensioneerden en mensen met een laag inkomen.
Het gevolg, aldus een onderzoek van onderzoeksinstituut Nyfer? Er zullen zo'n 55.000 banen verloren gaan. De reden daarvoor laat zich raden, maar ik leg het toch nog maar een keertje uit voor de hoge dames en heren in Den Haag:
Als je de btw (of belastingen in hun algemeenheid) verhoogt moeten bedrijven de prijzen van hun producten/diensten verhogen. Ze moeten namelijk winst maken. Hoe hoger de prijs, hoe minder vraag naar het product/de dienst. Een minder hoge vraag betekent dat bedrijven minder werknemers nodig hebben. Het gevolg: hele volksmassas verliezen hun baan.
Mensen die hun baan verliezen hebben minder geld te besteden en dus daalt de vraag naar eerder genoemde diensten/producten nog verder. Ze hebben daar zelfs een deftige term voor: een vicieuze cirkel.
Als de regering bovenstaande redenering niet begrijpt zijn alle ministers en staatssecretarissen van Rutte II volstrekt incompetent. En als ze dat wél doen - als ze precies begrijpen wat ik bedoel maar het idee om de lage btw af te schaffen alsnog serieus nemen - zijn ze bijna crimineel bezig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten