Geweldig! Succesvolle zakenman reist naar Griekenland om pensioen van kapotte en platzakke gepensioneerde man te betalen

Geen categoriejul 08 2015, 19:00
Hij keek naar het nieuws en zag opeens een oude vriend van de familie huilend op straat zitten in Thessaloniki.
James Koufos is een succesvolle zakenman uit Australië. Zijn familie komt oorspronkelijk echter uit Griekenland, wat zijn achternaam natuurlijk verklaart. Geen wonder dus dat hij bijzonder geïnteresseerd is in wat er in dat land gebeurt en de crisis op de voet volgt.
Onlangs keek hij het nieuws en tot zijn grote schrik zag hij een oude, bejaarde man huilend op de grond zitten. Je kent de foto vast - het beeld ging de hele wereld rond. De arme man woont in Thessaloniki en barstte in huilen uit toen hij geen geld kon pinnen.
Meneer Chatzifotiadis had het niet bij één, niet bij twee, maar bij drie banken geprobeerd. In totaal wilde hij 120 euro opnemen; zijn pensioen. Hij had het geld echt nodig. Steeds weer werd hij echter weggestuurd. De arme man stortte in elkaar en had de hulp nodig van twee andere mannen - waaronder een politieagent - om weer overeind te komen. Het is tekenend voor de schrijnende situatie in Griekenland.
greek
James Koufas was er extra door geraakt omdat hij besefte dat de man in de foto vroeger een vriend van zijn vader was - die onderhand is overleden. Daarom heeft hij een plan bedacht: hij gaat op reis naar Griekenland om het pensioen van meneer Chatzifotiadis uit eigen zak te betalen. Hij weet waar de oude man woont en zal het probleem oplossen voor hem.
Ongelooflijk ruimhartig natuurlijk, en een fantastisch initiatief. Op die manier kan meneer Chatzifotiadis toch nog overleven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten