Gezellig! Anarchisten slaan rechtse demonstranten weg bij bijeenkomst over hoe racistisch Piet is

Geen categorieokt 26 2017, 15:00
Ja, de discussie rondom Zwarte Piet wordt inmiddels ook hardhandig - met vuisten - gevoerd.
In Nijmegen is woensdagavond infoavond over het gruwelijke concept 'Zwarte Piet' uitgelopen op een heuze vechtpartij, waar zelfs de politie aan te pas moest komen. Ja, zo diep is Nederland inmiddels gezonken rondom een kinderfeestje.
Anarchistische linksgekkies kwamen die avond samen over hoe 'racisme op scholen bespreek te maken'. Let wel: dat gaat er dus al vanuit dát Zwarte Piet een racistisch fenomeen is. Niets geen gezonde discussie op scholen over dit thema - voor zover je daarmee het Sinterklaasfeest voor die kinderen niet nóg verder zou vergallen - maar een lesje indoctrinatie. De leerling van nu is immers de DENK- en Artikel1PartijVanSylvanaSimonsZonderNaam-stemmer van morgen, niet?
Om dat eenzijdige verhaal toch nog enigszins te proberen om te buigen in een wat eerlijkere discussie, kwamen leden van 'Nijmegen Rechtsaf' op de bijeenkomst af, die georganiseerd werd in links bolwerk De Klinker, een Nijmeegs eetcafé waar je volgens recensies bijvoorbeeld uitstekend veganistisch kunt eten - dat u het weet. Dat werd hen echter niet in dank afgenomen, zo vertelt De Gelderlander:

De rechtse demonstranten wilden hun geluid kenbaar maken. Ze rolden een spandoek uit met de tekst 'Een kindervriend is geen racisme' en wilden flyers uitdelen. Ze werden weggeduwd door mensen die bij De Klinker horen.

Ook de groep zelf vertelt hoe het eraan toeging:
Goed, was het het slimste idee om naar zo'n links honk te gaan? Misschien niet. Maar hadden ze er het recht toe? Absoluut. Als er immers door zoveel linkse, Nederland-verachtende types *kuch* Sylvana *kuch* wordt geschreeuwd dat Zwarte Piet racisme is, zal iedereen dat ook gaan geloven als niemand terugschreeuwt. Dat zulke reacties met geweld beantwoord worden, is natuurlijk dieptriest en geeft maar aan hoe links deze discussie wil voeren.
Helaas is het eerder waarschijnlijk dat zulke fysiekere discussies vaker dan minder vaak zullen voorkomen in de toekomst. Met het aanvallen van één van Nederlands mooiste tradities is een hele doos aan Pandora opengetrokken aan felle meningen. Wie van die meningen gelijk heeft laat ik in het midden - al moge het duidelijk zijn waar ik sta - maar aan hen die dit hele gedoe rondom het Sinterklaasfeest zijn gestart, wil ik wel zeggen: jullie worden vriendelijk bedankt voor het nog meer verdelen van dit land, maar niet heus!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten