Gigantisch betoog tegen Brexit in Londen: kunnen niet tegen het feit dat er een Brexit komt

Geen categoriesep 09 2017, 19:06
We wisten allemaal dat er heel veel heisa zou gaan ontstaan met betrekking tot de Brexit. Er waren heel veel dingen voorspeld, het einde van de EU (was dat maar zo), het einde van het Verenigd Koninkrijk, totale armoede bij de Britten. Gelukkig valt alles nog wel mee, de Brexit komt er, maar er is altijd nog een groep mensen die het niet kan accepteren.
De dagen na de Brexit kwamen er allemaal nieuwsberichten waarom het zo slechte beslissing is geweest en zelfs een ongefundeerde beslissing. Mensen zouden niet weten wat de EU is, omdat er statistisch gezien meer zoekopdrachten waren naar wat de EU is. De jongeren zouden zijn verraden door de ouderen, die veel minder met de EU hebben. Dat is natuurlijk nauwelijks een argument te noemen, alsof de ene burger meer waard is dan de andere burger. De ene mens veel beter dan de ander.
Toch zijn er vandaag heel veel demonstranten op de voet gegaan in Londen om te protesten tegen de Brexit. De manier waarop Brexit ingevoerd gaat worden en wat het Verenigd Koninkrijk allemaal in moet leveren daarvoor. De vervroegde verkiezingen in juni zijn tegengevallen. Theresa May van de Conservatieven wilde laten zien dat ze het volk op haar hand heeft, daarentegen verloor ze een meerderheid afgelopen vervroegde verkiezingen.
Ze zal nog veel meer tegenstand ondervinden komende maanden. Laten we hopen dat ze het aan kan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten