Goedkoop leuke dingen doen? Vijf handige tips!

Goedkoop leuke dingen doen? Vijf handige tips!

Wat dacht je van het bezoeken van een pretpark, een leuke kroegentocht of naar een tripje naar het buitenland? Er zijn genoeg leuke dingen om te doen, maar er zijn wel twee beperkingen: je moet er de tijd voor hebben en je moet er het geld voor hebben. Nu is het vrijwel altijd mogelijk om tijd vrij te maken voor iets leuks, maar het vinden van voldoende geld is wat lastiger. Als je niet zoveel inkomen hebt, zal je dit soort leuke dingen vaak moeten skippen vanwege geldgebrek. Toch kun je ook op een goedkope manier leuke dingen doen. Met deze vijf tips kom je een heel eind, ook als je weinig geld hebt!

1. Wees een koopjesjager
Leuke dingen kosten geld, maar ze hoeven niet de hoofdprijs te kosten. Vaak kun je leuke koopjes vinden op verschillende websites. Vooral veilingsites zijn hier geschikt voor, maar er zijn heel veel verschillende. Je zult er dus veel werk in moeten steken. Of je bezoekt een dagaanbiedingen website, waar interessante aanbiedingen van heel veel sites worden samengebracht in een handig overzicht.

2. Zoek alternatieven
Soms zijn er goede alternatieven te vinden die goedkoper zijn. Zo kun je perse naar een grote dierentuin als Artis willen. Maar er zijn vaak ook kleinere dierenparken die een stuk goedkoper zijn. Voor je kinderen maakt het weinig verschil: ze zien stoere en exotische dieren. Voor jou maakt het wel een flink verschil, want je kunt meer dan de helft van de kosten besparen!

3. Zorg voor eigen voorzieningen
In attractieparken kun je prima eten, maar de prijzen liggen hoog. Ook drinken is een kostbare aangelegenheid. Zelfs voor water betaal je al snel meer dan twee euro per flesje. Als je het in de supermarkt koopt voordat je weggaat, betaal je nog niet eens de helft. Neem dus belegde broodjes mee en zorg voor je eigen drinken.

4. Goedkoop vervoer
De auto is niet altijd het goedkoopste vervoermiddel. Vooral als je op benzine rijdt, lopen de kosten snel op. Wil je dus iets leuks gaan doen aan de andere kant van het land? Dan neem je de trein. Je koopt van die speciale kortingskaartjes, waarmee je de onbeperkt mag reizen voor een laag bedrag. Daarmee ben je vrijwel altijd goedkoper uit, al moet je het wel even uitrekenen voor jouw situatie.

5. Combineren
Voor vakanties, tripjes en uitjes geldt dat iemand alleen veel duurder is dan meerdere mensen samen. Je kunt dan namelijk goed combineren. Vooral op veilingsites en dagaanbiedingen, maar ook via andere advertenties. Probeer dus dingen met elkaar te combineren en spreek af met vrienden, kennissen of familieleden. Per aanbieding kan het aantal personen dat het voordeligst is, verschillen.

Door goed van tevoren te checken en je voor te bereiden, kun je heel wat geld besparen. Soms kun je wel 30% van het bedrag besparen door een beetje handige voorbereidingen. Dat komt goed uit, want een dagje uit wordt steeds duurder. Vooral het kijken naar aanbiedingen is een goede start. Verder is wat rekenwerk ook handig: je kunt precies uitrekenen welke situatie het voordeligst is. Het aantal deelnemers, het vervoer en het eten kan allemaal zorgen dat het duurder of goedkoper wordt. Wil jij wat vaker leuke dingen doen? Zorg dan dat je het op een goedkope manier doet!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties