Goh, Kamerleden willen ook eindelijk dat vrouwenrammer Eurlings eens opstapt bij het NOC*NSF

Geen categoriedec 23 2017, 8:00
De kwestie sleept inmiddels al jaren, maar nu roepen Kamerleden dan ook eindelijk eens om het vertrek van de vrouwenmepper Camiel Eurlings.
Al ruim twee jaar is het algemeen bekend dat voormalig minister Camiel Eurlings zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling van zijn vriendin. Het openbaar ministerie sloot een schikkingsdeal met de oud-politicus in 2016, en ondertussen kon de oud-KLM-topman gewoon aanblijven als lid van het Olympische comité. Dat is allemaal geen nieuws, maar toch besloten diverse Kamerleden gisteren dan maar eens op te gaan roepen tot het vertrek van de man die ooit de golden boy van het CDA is. Want gisteren stuurde Eurlings een brief waarin vooral werd uitgelegd dat het allemaal wel meeviel met die toetakeling van Eurlings' toenmalige vriendin. Het was namelijk geen 'zware' mishandeling, maar gewoon wat tikjes uit woede. Kortom: niets aan de hand, gewoon slapen.
Een bizar schrijven? Ja. Maar niet minder bizar dat het Nederlandse IOC-lid een vrouwenmishandelaar is, iets waar we kennelijk al ruim anderhalf jaar officieel mee te maken hebben. Toch komen Tweede Kamerleden nú ineens om het aftreden van Eurlings vragen:

"Naar dat alles wordt ook door kamerleden met grote verbazing gekeken. Kamerleden zwengelen zelfs de discussie aan over de positie van Eurlings, de voormalig wonderboy die ooit als potentiële premier van ons land werd genoemd. ,,Een beetje mishandeling? Mag dat?’’, zegt Antje Diertens van regeringspartij D66. ,,Dat is niet de uitstraling die je in de sport wilt hebben. Als ik Eurlings was, zou ik de eer aan mezelf houden en opstappen.’’

Ook SP-Kamerlid Michiel van Nispen vindt de actie van Eurlings ‘teleurstellend’. Volgens de sportwoordvoerder is het ‘ongeloofwaardig een bestuurder op deze positie te hebben. Ik zal het niet betreuren als Eurlings opstapt.’ Groenlinks Kamerlid Lisa Westerveld laakt de boodschap van Eurlings advocaat dat er ‘een beetje is mishandeld.’ Westerveld : ,,Het is heel onhandig dat NOC*NSF iemand op die post heeft zitten. Het klimaat op sportclubs moet veilig zijn. Dit is geen goed voorbeeld.’’

Rijkelijk laat, jongens. Rijkelijk laat. Hebben jullie twee jaar lopen slapen, ofzo?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten