Gooi die tank maar vol!

Gooi die tank maar vol!

Tanken is spotgoedkoop. Nou ja, relatief dan.

'Olieprijzen schieten omlaag en dat scheelt dagelijks euro’s aan de pomp. Gisteren kostte een liter Euro 95 bij enkele pompen nog maar 1,37 euro. Een feestje voor tankende automobilisten.' Dat bericht De Telegraaf.

In de ogen van PvdA, GroenLinks en de Partij voor de Dieren is dit natuurlijk ongelooflijk slecht nieuws - al die goedkope brandstof wordt er zo doorheen gejaagd! - maar voor iedere weldenkende Nederlander is het juist reden om vandaag even helemaal los te gaan. 1,37 euro per liter? Natuurlijk is het vergeleken met het (nabije) buitenland nog altijd een redelijk fors bedrag, maar voor onze begrippen is het toch echt spotgoedkoop.

Kijk maar, dit is hoeveel geld u bespaart (volgens de krant voor wakker Nederland):

Sinds juli vorig jaar zijn adviesprijzen voor tankstations per liter 30 cent gedaald. Gezien de duizend liter per jaar die een gemiddelde automobilist tankt, scheelt dat op jaarbasis ruim 300 euro. Voor dieselrijders is de besparing 250 euro, zegt Paul van Selms van UnitedConsumers.

300 euro besparing voor gewone benzinerijders, 250 voor dieselrijders. Dat noem ik nog eens een mooie lastenverlichting. En dat terwijl de overheid de BTW flink heeft verhoogd.

Wat een mazzel.

Laten we hopen dat de prijzen nog even blijven dalen, niet alleen omdat de staat dan uiteindelijk toch echt minder BTW-inkomsten krijgt (hoeveel kunt u dagelijks tanken, op een gegeven moment is de tank vol), maar ook omdat u dan alsnog - en eindelijk - een verdiende meevaller krijgt. Dat kunt u ongetwijfeld wel gebruiken tijdens de nachtmerrie-jaren onder Rutte II.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties