Graainieuws! Subsidieschandaal in Amsterdam waar zelfs VVD'er links van wordt!

Graainieuws! Subsidieschandaal in Amsterdam waar zelfs VVD'er links van wordt!

In Amsterdam bestaat het: topbestuurders van instellingen die subsidie van de gemeente krijgen verdienen meer dan een gemiddelde wethouder.

Het Parool heeft een rondje Amsterdam gedaan. Uit gesprekken met alle politieke partijen blijkt dat de raad in onze hoofdstad genoeg heeft van de exorbitant hoge salarissen die bestuurders van gesubsidieerde instellingen binnen harken. Na het nieuws over de nationale graaidoos Annie Schreijer-Pierik kan dit er ook nog wel bij. Het mag ook, want op 10 juni vieren we natuurlijk Wereldgraaidag.

Het mooiste aan beroepsgraaiers (lijstje via de link) vind ik nog wel dat ze vroeg of laat altijd tegen de lamp lopen. En dan die ophef, prachtig. Puik werk dit keer in Het Parool, van de hand van Michiel Couzy:

Uit een rondgang langs de partijen in de gemeenteraad blijkt dat een ruime meerderheid vindt dat Amsterdam geen subsidie meer moet verstrekken aan instellingen die topsalarissen verstrekken. Ze vragen hierover een debat aan. Een inventarisatie van de gemeente maakt duidelijk dat zeker 37 instellingen die subsidie ontvangen van de gemeente in 2015 meer dan 154.000 euro per jaar betaalden aan een of meer bestuurders. Hiermee strijkt de top meer op dan een wethouder.

Hè, wat jammer nu voor de bestuurders. Deze graaiers kunnen beter deze maand nog een nieuwe auto kopen. Het treurigste detail is misschien wel dat uitgerekend de Stichting Amsterdam Marketing onder vuur ligt over deze kwestie. De stichting is namelijk door de gemeente zelf opgezet! Een prima omweg natuurlijk om ambtenaren te voorzien van een geweldig salaris. Heel spijtig voor ze, dat aan dit feest nu een einde komt. Met dit soort nieuws heeft Amsterdam eigenlijk helemaal geen marketing nodig! De kwestie is zo pijnlijk dat zelfs Marja Ruigrok, fractievoorzitter van de Amsterdamse VVD, 'wat linksig' wordt van de lijst hierboven. Het brengt haar tot de volgende uitspraak:

"Als je je eigen geld verdient, hoef je wat ons betreft aan geen enkele norm te voldoen. Maar hier gaat het om gemeenschapsgeld. Dan vinden wij het wel prudent dat bestuurders zich aan een norm houden."

PS: Leuk detail: de vereniging van de Maserati-man staat er ook op. En als één graaier over de dam is, volgen er meer!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties