Grapperhaus verklaart maffia-leden de oorlog: er komen veel zwaardere straffen voor ze aan

Geen categoriefeb 03 2018, 13:00
Van zes jaar naar tien jaar cel voor het lidmaatschap van een criminele organisatie.
Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus (CDA) doet eindelijk iets wat zijn voorgangers al lang gedaan hadden moeten hebben: de christendemocraat wil het lidmaatschap van een criminele organisatie verhogen. Van zes jaar naar tien jaar cel.
Binnenkort komt Grapperhaus met een wet om dat te regelen. En ja, dat is noodzakelijk, legt hij uit aan De Telegraaf:

"We zien liquidaties op straat, middenin woonwijken, op plekken met kinderen. Daaruit blijkt hoe nietsontziend deze misdaadorganisaties te werk gaan."

En:

"De huidige strafmaat past niet meer bij de ernst van de delicten. Een hogere strafdreiging is op zijn plaats gezien de impact op de samenleving."

Je bent alleen lid van een criminele organisatie als je ... van plan bent om misdaden te plegen. Of al misdaden pleegt. Daarom noemen we die organisaties "crimineel." Ze hebben als doel om via criminele handelingen geld te 'verdienen.' Dat is hun business concept.
Het is volstrekt belachelijk om het lidmaatschap van zo'n organisatie met slechts zes jaar gevangenisstraf te bestraffen. Deze organisaties zijn ronduit gevaarlijk, niet alleen voor andere criminelen, maar ook -- en vooral! -- voor burgers.
Tot nu toe verstopten leden van dit soort organisaties zich achter de organisatie. Zij hadden er persoonlijk geen schuld aan, het waren anderen, het was de organisatie. Etc. Flauwekul. Als je je aansluit bij zo'n organisatie weet je wat er uit naam van die organisatie gebeurt. Indirect en direct verleen je daar je medewerking aan... en dus ben je net zo schuldig aan, zeg, schietpartijen of afpersing als de medeleden die de schietpartijen daadwerkelijk uitvoeren.
Een prima initiatief van Grapperhaus. Het enige waar het nog aan schort is dat de straf wat mij betreft best nóg hoger mag zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten