Greenpeace probeert de schade te beperken

Greenpeace probeert de schade te beperken

Kijk eens aan, we hebben mail. Van de campagnedirecteur van Greenpeace om precies te zijn. Gezegde Joris Thijssen had ons stukje over de opmerkelijke deelname van zijn organisatie aan de linkse pow wow van Job Cohen gelezen en wilde even wat rechtzetten. Stukje damage control zogezegd, allemaal onderdeel van de gelikte pr-aanpak van de milieulobbyclub:

Greenpeace levert graag een inhoudelijke bijdrage aan een duurzame toekomst, ongeacht welke partij ons vraagt. Zo zijn we ook wel eens bij een CDA-manifestatie geweest, al was dat zonder uitnodiging ;-) Het debat gisteren was beslist geen zoetsappige samenkomst. We zijn het eens dat Nederland meer moet investeren in schone energie, maar ik heb de PvdA daarnaast kritisch aangesproken over het falende milieubeleid tijdens hun regeringsperiode. Ook de huidige regering kan wel wat advies gebruiken voor een schone toekomst, we sturen geregeld onze visie en rapporten.

Welnu beste Joris, hierbij een gratis pr tip, vrij naar ome Jan Marijnissen: "Als je geschoren wordt, moet je stilzitten." Ofwel: nooit reageren als je wordt aangepakt op iets dat je inderdaad fout hebt gedaan. Nu kunnen we immers nog een keer gratis en voor niks de aandacht erop vestigen dat een club die via de Postcodeloterij indirect gesponsord wordt door de Nederlandse belastingbetaler en die zich aan de wereld presenteert als een objectieve, boven de partijen staande organisatie ervoor koos aanwezig te zijn bij een bijeenkomst die geheel in het teken stond van linkse blokvorming en verzet tegen het rechtse kabinet.

Dan kan je wel iets brabbelen over het feit dat je ook wel eens onuitgenodigd naar een CDA-bijeenkomst bent geweest, maar daar draai je je er echt niet mee uit. Iedereen wist waar de bijeenkomst in de Brakke Grond aan was gewijd. Het zal je toch niet ontgaan zijn dat diverse uitgenodigde politieke partijen en maatschappelijke organisaties juist vanwege het expliciet linkse politieke karakter ervan waren afgehaakt. Door hun voorbeeld niet te volgen, heeft Greenpeace kleur bekend. Dat is oliedom, maar het verbaast ons niet. Het past immers binnen een patroon van jaren van kleur bekennen, een patroon dat onlangs weer eens bevestigd werd door de aanstelling van de linkse beroepsactiviste annex World Connector annex Wildershater Sylvia Borren als directeur.

Zoals de Engelsen zeggen: als het kwaakt als een eend en waggelt als een eend, dan is het een eend. Jullie zijn gewoon links. Niks mis mee, die moeten er ook zijn. Maar draai er dan niet omheen als je erop wordt aangesproken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer