Greenpeace probeert kolencentrale nog altijd tegen te houden

Geen categoriesep 26 2011, 17:44
Vindt u ook dat we te veel afhankelijk zijn van externe energiebronnen en dat daar per direct iets aan gedaan moet worden? Hoe meer energie, hoe beter, nietwaar?
Dat vind ik tenminste wel. Helaas denkt Greenpeace daar anders over.
Zoals wij al eerder berichtten doen de radicale milieuactivisten er alles aan om de bouw van een Essent kolencentrale in Groningen te voorkomen. Ze stapten zelfs naar de Raad van State om de bouw tegen te houden.
En daar slaagden ze nog bijna in ook. De RvS trok de vergunningen voor de bouw in. Gelukkig reageerde de provincie Groningen door aan te kondigen dat men de bouw van de centrale zou 'gedogen'.
Dat was, hoe kan het ook anders, tegen het zere been van Greenpeace. Daarom stapten Greenpeace en de bevriende organisatie Natuur & Milieu wederom naar de RvS. Gelukkig vingen zij bot: de provincie moest eerst meer tijd hebben om haar besluit te motiveren, aldus de Raad.

De provincie heeft de motivatie voor het gedoogbesluit nu naar buiten gebracht. Gedeputeerde Staten zeggen het bedrijfsbelang van RWE zorgvuldig te hebben afgewogen tegen het algemeen belang. De provincie wil een 'betrouwbare partner' zijn voor de partijen die in de Eemshaven bouwen.

Greenpeace heeft gereageerd op de motivering. Het zal niet als een verrassing komen dat deze organisatie vindt dat de 'natuur' belangrijker is dan economische ontwikkeling - zelfs als het volstrekt niet duidelijk is of de bouw daadwerkelijk een negatieve invloed zal hebben op het milieu:

"Door het bouwen toch te gedogen, neemt de provincie een voorschot op het onderzoek en verstoort daarmee ook de situatie die onderzocht moet worden", oordeelt campagneleider bij Greenpeace Rolf Schipper. "Als achteraf wordt geconstateerd dat de bouw schadelijke gevolgen had voor de natuur, is het leed al geschied."

Blijkbaar vindt Greenpeace dat er niets mis is met een dergelijke aanpak als het om de economie of om de financien van een bedrijf gaat. Dan is het opeens prima om eerst vergaande maatregelen te nemen en daarna pas onderzoek uit te voeren. 
De hypocrisie is zo duidelijk aanwezig dat zelfs Stevie Wonder 't nog ziet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten