Griekse zwemster uit Olympisch dorp gegooid: positief getest voor doping

Geen categorieaug 06 2016, 16:00
Hoewel doping steeds feller bestrijd wordt zijn er nog steeds atleten die zich toch aan illegale pepmiddelen vergrijpen.
Een Griekse zwemster is door het Olympisch Comité van haar land uit de Olympische Spelen gegooid omdat ze in juli positief testte voor doping. Dat zou gebeurd zijn in Athene.
Hoewel ik één van die mensen ben die ervan uitgingen dat de meeste topsporters doping enkele jaren geleden doping gebruikten denk ik dat de hoogtijdagen van doping onderhand wel achter ons liggen. Dit komt voor een groot deel doordat de autoriteiten én sportbonden de strijd tegen doping nu veel serieuzer nemen. Atleten weten dat ze, als ze betrapt worden, hun carrière vaarwel kunnen zeggen. Niet alleen worden ze door niemand meer vertrouwd, maar ze worden vaak ook nog eens jarenlang geschorst.
Blijkbaar zijn er toch nog atleten die het ondanks de enorme risico's proberen. Deze zwemster is daar een voorbeeld van. Ze hoopte dat ze ermee weg zou komen maar is nu toch tegen de lamp gelopen. Als gevolg is haar sportcarrière nu eigenlijk al voorbij. Leuk geprobeerd, ga maar iets anders doen met je leven.

Een Griekse atlete is per direct door haar eigen olympisch comité uit het olympisch dorp gezet na een positieve test op doping.

Officials zeiden dat vrijdag duidelijk werd dat de sporter in juli was betrapt, bij een controle in Athene. Daarop werd ze onmiddellijk naar huis gestuurd. De Griekse delegatie wil vooralsnog alleen kwijt dat het om een zwemster gaat.

Bizar genoeg is ze niet de enige atleet die eraan heeft moeten geloven. Bokser Michael O'Reilly werd namelijk ook betrapt. Net als de zwemster werd hij naar huis gestuurd. Voor hem was dat een flinke tegenvaller: bij de Europese spelen van vorig jaar pakte hij namelijk goud. In Rio was hij ook één van de favorieten voor medailles in zijn gewichtsklasse.
En dan is de Cypriotische gewichtheffer Antonis Martasidis er nog. Ook deze man werd vorige maand betrapt op doping... en ook hij is weggestuurd bij de Spelen.
Laat het een les zijn voor andere atleten: het is beter om vijfde te worden op een groot toernooi dan eerste, om vervolgens weg te worden gezet als een valsspeler. Als vijfde ben je in ieder geval een wereldtopper en kun je nog altijd geld verdienen in de sport. Dat is helemaal anders als je gepakt wordt voor doping, dan is het echt einde oefening.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten