snapshot7

GroenLinks Amsterdam besluiteloos: Wil zelf bomen behouden, dertig bewoners maken bezwaar tegen kappen, toch nog twijfels!

Geen categoriejan 27 2019, 21:00
Dit is toch onvoorstelbaar? Het gaat hier om vijf bomen in Amsterdam waar een kapvergunning voor werd aangevraagd. Dertig inwoners maken bezwaar, toch twijfelt GroenLinks, die zelf eigenlijk ook de bomen wil behouden! Via Het Parool.
Een hilarische inzending van Ed Peereboom uit Amsterdam. De tuin achter debatcentrum de Rode Hoed heeft zeven bomen, die blokkeren zonlicht en zorgen voor bladeren in de goot. Rode Hoed vraagt dus een kapvergunning aan samen met één buurtbewoner.
Dertig man maken netjes bezwaar, die houden wel van wat boompjes in dat verder kale deel van de stad, dus komt er een inspraakronde met het dagelijks bestuur. Meerendeel is GroenLinks, zij houden van CO2-reducerende maatregelen en willen graag koploper zijn met hun stad. Je zou dus denken: Bomen zuigen Co2, een grote meerderheid maakt bezwaar, zo klaar als een klontje toch?
Helaas! Één grote boel besluiteloosheid overheerst het dagelijks bestuur! Sterker nog, GroenLinks blijkt al vier maanden na te denken over het wel of niet kappen van die bomen! Laat dat even op u inwerken. Dertig bewoners zijn tegen, als partij wil je ook tegen zijn, het gaat om twee mensen die een vergunning aanvragen én met het behoud van die bomen draag je bij aan je eigen standpunt, dus wat is het probleem?!
Collectieve error in de hersenen van het GroenLinksstadsdeelbestuur, want stel je voor dat je daadwerkelijk iets kunt doen, mét steun!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten