GroenLinks-coryfee Rutger Groot Wassink: We moeten met Rutte regeren, bestuurscultuur komt niet door één persoon

GroenLinks-coryfee Rutger Groot Wassink: We moeten met Rutte regeren, bestuurscultuur komt niet door één persoon

Rutger Groot Wassink. Bron: Dutchmen Photography / Shutterstock.com.

GroenLinks-wethouder in Amsterdam, Rutger Groot Wassink, vindt dat zijn partij in een kabinet-Rutte IV moet stappen. De Nederlandse bestuurscultuur is namelijk niet te verwijten aan slechts Mark Rutte, en dus moet er gewoon geregeerd kunnen worden met de VVD-voorman als premier van Nederland.

Groot Wassink zei dat bij NPO Radio 1, waar presentator Sven Kockelmann de leider van de invloedrijke Amsterdamse GroenLinks-afdeling bevroeg over de politieke actualiteit. Mark Rutte hoeft wat de hoofdstedelijke wethouder niet te vertrekken als premier: "Ik zou het slecht vinden als we dat gaan terugbrengen tot één persoon." Sterker nog, dit is juist een geschikt moment voor GroenLinks om het kabinet in te stappen: "Als je zelf meedoet kun je meer veranderen."

Dat GroenLinks op 17 maart nog een fors verlies heeft geïncasseerd, vond Groot Wassink ook niet zo'n sterk argument: "Het maakt niet uit of je wint of verliest. Een meerderheid is nog altijd een meerderheid."

Mochten de kabinetsonderhandelingen slagen en GroenLinks toetreden tot het kabinet-Rutte IV, dan ziet het prominente partijlid in ieder geval geen rol voor zichzelf weggelegd: "Jesse mag altijd bellen, maar ik ga geen 'ja' zeggen."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties