GroenLinks heeft een idee: 'Laten we even flink in groene energie investeren!'

Geen categoriemei 12 2013, 10:17
Les één in: hoe kun je je partij volstrekt irrelevant maken, en in zo weinig mogelijk tijd.
De regeringspartijen staan er allerminst florisant voor. Beter gezegd, het gaat gewoon erg slecht met ze, als je de peilingen moet geloven. Ze verliezen zetel na zetel, waar de hele oppositie van profiteert.
Nou ja, de hele oppositie min één. GroenLinks blijft namelijk maar op een paar magere zetels staan. De partij heeft geprobeerd om op te krabbelen na het fiasco van Jolande Sap, lijkt de nieuwe fractieleider Bram van Ojik zo mogelijk nóg slechter te zijn.
En ja, als irrelevant club probeer je daar dan iets aan te doen. Hoe? Door door met een volstrekt onzinnig plan op de proppen te komen dat 98% van de kiezers te belachelijk voor woorden vindt, maar waar de overige 2% wel van kán smullen.

Fractieleider Bram van Ojik van GroenLinks wil met het kabinet een deal over duurzaamheid sluiten. Hij heeft een opzet daarvoor naar premier Rutte en minister Dijsselbloem van Financiën gestuurd. Daarin stelt GroenLinks voor 6 miljard euro van de begroting anders te besteden. GroenLinks wil het geld onder meer besteden aan wind- en zonne-energie, energiebesparing en openbaar vervoer.

Je vraagt je af of Van Ojik wel weet waar hij mee bezig is? Hoe kun je je achterban in vredesnaam vergroten als je zegt dat je graag wil 'investeren' in totaal ineffectieve energiesoorten zoals 'groene energie', die ook nog eens bakken met geld kosten? Is Van Ojik een PvdA-spion of iets dergelijks, die is verteld dat hij GroenLinks écht en definitief moet uitschakelen? Je zou het bijna denken.
Natuurlijk mogen we de PvdA daar wel dankbaar voor zijn - hoe minder invloed milieuradicalen hebben in de politiek, hoe beter - maar je vraagt je af of gemeentelijke afdelingen van GroenLinks daar net zo over denken. Laten ze Van Ojik met rust? Mag hij gewoon blijven zitten, ook al maakt hij de zaken er niet alleen 'niet beter' op, maar mogelijkerwijs zelfs slechter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten