Groot alarm in Europa: ISIS stuurt meer terroristen naar ons toe

Geen categorieapr 19 2016, 21:00
Wie dacht dat we na de aanslagen in Parijs en Brussel het ergste inmiddels wel achter de rug hadden, komt bedrogen uit: ISIS lijkt niet van plan om gas terug te nemen en stuurt niet minder, maar méér terroristen richting Europa.
Uit België komt vandaag niet zulk goed nieuws. Bitterslecht nieuws, zelf:

Er zijn signalen dat terreurbeweging Islamitische Staat (IS) opnieuw terroristen naar België en Europa heeft gestuurd om aanslagen te plegen. Het dreigingsniveau in België blijft voorlopig nog op niveau drie staan, het op een na hoogste niveau.

Het risico op een nieuwe terreuraanslag blijft daarmee reëel, zegt Paul van Tigchelt van het Belgische OCAD, het centrum voor dreigingsanalyse. ‘Er duiken signalen op dat IS opnieuw strijders naar Europa en België heeft gestuurd, dat Syriëstrijders naar Europa teruggekeerd zijn of willen terugkeren, met de bedoeling nieuwe aanslagen te plegen.

Zaak is het dus om zo snel mogelijk twee dingen te doen: verdubbel ten eerste de inzet om ISIS met de grond gelijk te maken in Syrië en Irak. Veel van de aanslagen die in Europa plaatsvonden de afgelopen maanden, zijn beraamd in dat zogenaamde kalifaat van ze. Beroof ze van een veilige plek, en die gasten zijn ineens meer bezig met het zoeken van veiligheid voor zichzelf, dan met het doden van onschuldige burgers hier op ons verlichte continent.
Ten tweede moeten we hier ook ophouden met steeds meer te bezuinigen op inlichtingendiensten, politie en defensie. Gooi daar een paar miljard bij, en laat die mensen in vredesnaam hun werk doen.
In vredesnaam, inderdaad. Als we dat allemaal doen, hebben we niets meer te vrezen van deze losgeslagen barbaren. Dan kunnen ze zoveel terroristen naar ons sturen als ze willen, maar het enige wat zij doen is ze één voor één in de kraag vatten en trakteren op een uitzetting of lange celstraf. Nederland, ten aanval!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten