Grootvizier Iznogoedh van Windland

Geen categorieaug 07 2014, 16:30
“Grootvizier Iznogoedh wil absoluut kalief worden in plaats van de kalief.” Een gastbijdrage van Jeroen Hetzler.
Thans mogen wij iets dergelijks beleven in ons Windland: het toekomstige Kalifaat van de windmolens waarin wij allen nog lang en gelukkig zullen leven door de zegeningen van gratis elektriciteit die de, nu nog grootvizier, Ed Nijpels, het volk zal opleggen.
Nederland staat door het Nationale Energieakkoord aan de vooravond van een omwenteling waardoor ons polderlandschap onherkenbaar zal veranderen. De economische macht van Nederland zal die van de Gouden Eeuw doen verbleken, nu Nederland een ongekende economische transitie zal beleven dankzij gratis elektriciteit. Het Kalifaat Windland zal elke concurrentie door buitenlandse zware industrie wegvagen. Nijpels’ Kalifaat zal Poetin met zijn gas voor schut zetten en China met zijn thoriumcentrales uitlachen. En dit alles dankzij het staatsmanschap van Grootvizier Iznogoedh Ed Nijpels, geheel in de geest van het Verlicht despotisme: alles voor het volk, niets door het volk.
Dus heeft de met het opleggen van de windmolenreligie belaste Grootvizier Ed Nijpels rekesten om inzage in de kosten door ongelovige tobbers ingediend naast zich neergelegd, opdat het volk het beste dient te krijgen wat het toekomt. Wij ongelovige tobbers zullen ooit kalief Iznogoedh van Windland bejubelen om zijn oneindige wijsheid en visionaire leiderschap waarmee hij Nederland een nieuw Eon, het Ecozoïcum, zal binnenleiden.
Aldus sprak de Verlichte despoot Frederik de Grote: “De vorst moet steeds bedenken, dat hij maar een mens is, net als zijn onderdanen. Als hij de belangrijkste rechter, de belangrijkste generaal, de belangrijkste minister en de rijkste van zijn land is, dan moet hij daar iets goeds mee doen. Hij is alleen maar de eerste dienaar van de staat.”
Ik twijfel er geen moment aan dat Ed Nijpels zich bewust is van deze voor het volk verantwoordelijkheid, dienstbaarheid en zijn intentie om Nederland op te stuwen in de vaart der volkeren, in navolging van de eclatante eco–successen van gidslanden Denemarken, Spanje en Duitsland, zonder het volk erin te kennen.
Het siert hem dat hij in zijn hoedanigheid als Grootvizier er alles aan zal doen om ons eco-ongeletterde onderdanen te doen inzien dat hij het beste met ons voorheeft. Hij staat niet alleen in deze immense taak. Daar steken zijn paladijnen hem de helpende hand toe, zoals de milieubewegingen, Rotmans, Urgenda, Jan Paul van Soest, het KNMI et cetera, gelovigen in het Eco-Kalifaat, Al Ummah al Ecolodjiah. Daar zijn ook de media die met heldere klaroenstoten de eco-zegeningen van het Energieakkoord bejubelen. Jubelende schalmeien die Nijpels zich doen spiegelen aan de voetstappen van staatslieden voor hem.
Grootvizier Nijpels handelt als een waarachtig Vader van Het Boek: wie zijn kind liefheeft, kastijdt het. Het ongelovige kind zal financieel gekastijd worden, maar Grootvizier Iznogoedh houdt arglistig, sorry: omwille van het volksbelang, verborgen hoe zwaar die kastijding zal zijn. Edoch, de beloning wacht in de gedaante van de houri in het Al Ummah al Ecolodjiah-paradijs, nadat eerst de belastingbetaler door de Eco-Zakat, de om des volk’s bestwil afgedwongen geestelijke reiniging door de windaalmoes van € 100 mrd, is afgedragen. Hierna wacht slechts de beloning van onuitputtelijke rijkdom en economische bloei zoals nimmer tevoren. Een visionair Grootvizier eigen die onbaatzuchtig kalief wil zijn in plaats van de kalief, iets waarvoor wij hem niet dankbaar genoeg kunnen zijn.
Het is teleurstellend te bespeuren hoe weinig vertrouwen men heeft in Ed Nijpels. Ik voorspel u dat hij in de geschiedenis zal voortleven groter dan Churchill die zijn volk de overwinning beloofde na blood, toil, tears and sweat. Immers, Grootvizier Nijpels behoedt maar liefst de ganse wereld voor ongekende klimaatrampen. Wie zijn wij minne klimaatongelovigen om ook maar één moment aan hem te twijfelen, zijn verlichte dienende onbaatzuchtigheid en visionaire staatsmanschap die ons een tijdperk van ongekende bloei binnenleidt? Maar liefs 3% bijdrage aan de energiebehoefte stelt immers alles in het verleden in de schaduw.
Aldus Jeroen Hetzler.
Voor mijn eerdere DDS–bijdragen zie hier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten