Grote acties tegen motorclub Bandidos

Grote acties tegen motorclub Bandidos

Op dit moment voert de politie in het zuiden van ons land een grote actie uit tegen Bandidos, de controversiële motorclub.

De politie doet huiszoekingen in dertig locaties in Sittard en Nieuwstad.

De Telegraaf legt uit:

Aan de actie doen bijna vierhonderd agenten, ME'ers en medewerkers van Justitie mee. Er loopt al langer een omvangrijk onderzoek naar leden van de Bandidos, die onder meer van afpersing worden verdacht. De actie van vandaag is het in diepste geheim voorbereid.

Dat laatste wordt glashelder uit het volgende: zelfs de betrokken agenten werden pas op het allerlaatste moment ingelicht over de acties. Daarvoor was alleen een klein, select gezelschap ervan op de hoogte. Het was dus duidelijk de bedoeling van justitie om te voorkomen dat iemand dit kon lekken - ofwel naar de media, ofwel naar de motorclub zelf.

Eén van de eerste dingen die de politie deed was leider Harrie Ramakers aanhouden. Zijn huis wordt op dit moment nog altijd onderzocht. De politie is op zoek naar bewijs van crimineel gedrag.

Hoewel de actie in het grootste geheim werd voorbereid is Telegraaf-verslaggever Mick van Wely erbij. Hij publiceert continu updates op zijn Twitter-pagina. Hij is er al vanaf 4 uur vannacht bij:

Hij herhaalt dat slechts een klein deel van de betrokken agenten op de hoogte was van de op handen zijnde actie:

Later meer.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Binnenland Motorclubs Bandidos

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties