Grote partij illegale mondmaskers uit Nederland onderschept in banlieue van Parijs

Grote partij illegale mondmaskers uit Nederland onderschept in banlieue van Parijs

In een voorstad van Parijs, een zogenaamde banlieue, zijn 140.000 mondmaskers gevonden die illegaal vanuit Nederland waren gesmokkeld. Smokkelaar en handelaar werden beide betrapt. Die eerste zou ze voor 80.000 euro hebben gekocht!

Het is jammer dat de wetmatigheid van 'vraag & aanbod' ook zo'n immorele, negatieve uitwerking heeft op de wereld. Niemand die enigszins begrijpt hoe de mens werkt, kan verbaasd zijn over deze handel (haha, de banner). Overheden doen er wat dat betreft zelf ook hard aan mee, door tot op het laatst mogelijke moment elkaar te overbieden (en de bestemming van de order te wijzigen richting die van de hoogste bieder).

Dus ja, met zulk nieuws is iedereen in ieder geval goed op de hoogte wat betreft de waarde van mondmaskers op het moment. Logisch dus dat deze straat-entrepeneurs smokkelnetwerken zijn gaan beginnen. En als het niet voor het geld is, dan is het misschien (al is het maar deels) om de verveling tegen te gaan.

Ze beginnen er in die banlieues nog behoorlijk goed in te worden ook. In de afgelopen weken zijn er meerdere partijen onderschept, waarvan minstens twee ter grootte van 30.000 mondkapjes! Frankrijk confisqueert deze allemaal, dus volgens mij is Nederland ze nu ook gewoon kwijt. Ik weet alleen niet of illegaal verkregen mondmaskers óók worden geconfisqueerd. Daarmee zou je nog wel eens diplomatieke onenigheid kunnen creëren, want dat is natuurlijk niet 'solidair'.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties