Grote schietpartij Duitsland, politie: 'meerdere doden en zwaargewonden'

Grote schietpartij Duitsland, politie: 'meerdere doden en zwaargewonden'

Foto van Duitse polizei via Shutterstock, account: Matt Rakowski

Bij een grote schietpartij in de Duitse Rot am See, deelstaat Baden-Württemberg, zouden meerdere doden en zwaargewonden zijn gevallen. Dat meldt de Duitse politie via het AD.

In een klein plaatsje van zo'n 5.000 inwoners kwamen berichten over schoten die werden gelost. Dit blijkt inderdaad het geval te zijn en de Duitse politie spreekt van grote schietpartij met meerdere doden en (zwaar-)gewonden, in een gebouw. Ook weten zij vrij snel daarna te melden dat ze de schutter hebben weten aan te houden.

Vooralsnog wordt niet aan een terroristische aanslag gedacht. Uit een eerste onderzoek zou al blijken dat het om een 'conflict in de relationele sfeer' gaat. Ook lijkt het erop dat het om één dader ging, en er zijn tot dusver nog geen aanwijzingen die op meerdere daders zouden wijzen.

Volgens Bild en via de Telegraaf zouden de dader en zijn slachtoffers familie van elkaar zijn. De dader zou een in 1983 geboren man zijn. Verder wordt er nog niet veel over bekend gemaakt. Hetzelfde geldt voor nieuws over de toestand van de nog levende slachtoffers. Sowieso zal het nieuws verder traag naar buiten komen. Op zich is dat logisch omdat de Duitse politie als de dood is dat het verkeerd te interpreteren informatie geeft. Want de vrees die bij iedereen als eerste naar boven lijkt te komen, is die van een mogelijke terroristische aanslag, of geweld gerelateerd aan het migratievraagstuk.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer