Guy Verhofstadt: 'Omdat Xi Jinping zichzelf tot keizer van China heeft benoemd moeten we een Sterk Europa hebben'

Guy Verhofstadt: 'Omdat Xi Jinping zichzelf tot keizer van China heeft benoemd moeten we een Sterk Europa hebben'

Geen categoriemaa 15, 9:00
Hashtag #FutureofEurope.
Ik word zo ongelooflijk moe van Guy Verhofstadt, de oud-premier van België en tegenwoordig leider van de nepliberale fractie in het Europees Parlement. Deze man laat werkelijk geen gelegenheid aan zich voorbijgaan om te verkondigen dat Brussel nóg meer macht naar zich moet toetrekken en dat de nationale soevereiniteit afgeschaft moet worden.
Zo ook nu:
https://twitter.com/guyverhofstadt/status/973865987102707712
"President Xi Jinping crowned himself emperor for life in China," schrijft Verhoftstadt in zijn beste Engels op twitter (waarbij hij hilarisch genoeg lijkt te vergeten dat keizers over het algemeen voor het leven worden benoemd, maar dat geheel terzijde). "Trump is starting a trade war. Putin gets away with murders on European soil. Welcome back to the future, welcome to the new world order."
Ja, ja, welkom in de toekomst. Heel leuk, maar wat denkt Verhofstadt daar precies aan te doen? Nou:

"We need a strong Europe to face that. #FutureofEurope"

Aangezien niemand in Brussel het hem vertelt doe ik dat maar even: nee, Guy, we hebben helemaal geen "sterk Europa" (waarmee hij natuurlijk "een sterke EU-regering" bedoelt) nodig. Individuele lidstaten kunnen deze uitdagingen heel goed zelf aanpakken. "Europa" moet zich maar lekker bezighouden met andere hobby's.
En trouwens, wat kan een "sterk Europa" eigenlijk doen tegen Xi Jinpings kroning? Gaat de EU China aanvallen, Xi van de troon stoten, en democratie opleggen aan onze Chinese vrienden? Nee he? Nou dan.
Overigens is het ook opvallend, daarin heeft deze twitteraar gelijk, dat Verhofstadt de keiharde onderdrukking van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging niet vermeld in zijn opsomming. Gek he? Je zou bijna denken dat het hem niet om democratische principes gaat, maar om de vraag of een land of president een vriend of vijand van de EU als project is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten