Guy Verhofstadt wil Europese belastingen

Guy Verhofstadt wil Europese belastingen

Als deze mensen de verkiezingen winnen is de federale EU een feit.

De man die volgens de 'liberale' fractie in het Europees Parlement (ALDE) de nieuwe voorzitter moet worden van de Europese Commissie, Guy Verhofstadt, wil dat Brussel zelf belastingen kan innen:

"Geen nieuwe belastingen. Niemand betaalt een euro meer. Alleen zullen burgers het bedrag dat naar Europa gaat rechtstreeks aan Europa betalen." Guy Verhofstadt, voorzitter van de Europese liberalen, pleit in De Tijd voor Europese belastingen.

Zo begint het misschien, maar in de loop van de tijd willen types als Verhofstadt dat Brussel meer en hogere belastingen gaat innen. "Niemand betaalt een euro meer" is niets meer of minder dan een trucje om ervoor te zorgen dat hij en zijn mede technocraten meer bevoegdheden krijgen. Als ze die eenmaal hebben kunnen ze doen en laten wat ze willen. U kunt er vergif op innemen dat Brussel ons over een paar jaar dan helemaal uitzuigt.

Natuurlijk is dat precies wat Verhofstadt van plan is.

Hoe dan ook:

"Vandaag wordt Europa op ondoorzichtige wijze gefinancierd door de lidstaten. Een deel van het belastinggeld van de burgers wordt doorgesluisd naar Europa. Maar dat geeft problemen. 

Hij legt daarbij uit:

"Ten eerste voelen de burgers zich helemaal niet betrokken. Ten tweede krijg je taferelen zoals op een tapijtenmarkt in Istanbul: politici die staan te roepen tegen elkaar. 'Wij hebben zoveel in de pot gestopt, dus wij willen dit en dat terugkrijgen.' Daar moeten we vanaf."

Dit is heel belangrijk: Verhofstadt wil dus af van de cultuur waarin belastingbetalers eisen dat ze iets terugzien van hun belastinggeld. Hij wil dat het volkomen normaal voor ons wordt dat ons geld in de zakken verdwijnt van zuid-Europese wanbetalers. Door direct belastingen te heffen kan Brussel daar voor zorgen: er hoeft dan immers niet steeds te worden onderhandeld over bepaalde uitgaven.

En ja, onderhandelingen moeten voorkomen worden. Die zorgen immers voor publiciteit, publiciteit zorgt op zijn beurt voor debat... en dat resulteert weer in negatieve aandacht voor de EU. Verhofstadt wil dat ten koste van alles voorkomen; de EU moet ongezien kunnen doen wat ze wil.

Juist daarom moeten we ons hier keihard tegen verzetten. De EU moet het recht niet krijgen om zelf belastingen te heffen. Als we dat wel toestaan is het écht einde oefening voor Nederland als soevereine staat.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties