Haar Olympische droom leek in duigen te vallen, tot een verrassende coach haar carrière redde

Haar Olympische droom leek in duigen te vallen, tot een verrassende coach haar carrière redde

Vader en dochter verhalen zijn altijd indrukwekkend.

De band tussen een vader en zijn dochter is vaak erg hecht; hechter dan die tussen een vader en zijn zoon. Op zich is dat niet zo gek; een meisje leert immers van haar vader hoe een man zich hoort te gedragen en kiest op basis van die ervaringen vaak een toekomstige echtgenoot uit. (Geen wonder dus dat veel vrouwen tegen hun man zeggen dat hij verbazingwekkend veel op hun vader lijkt)

Daarom zijn alle verhalen over de relatie tussen dochters en vaders mooi, maar af en toe zit er echt een pareltje bij. Voorbeeld: dit verhaal over Tiffani Hernandez uit Canada.

Screen Shot 2015-05-29 at 11.46.38

Tiffani is al jaren één van de beste - jonge - speerwerpsters in Canada. Haar grote droom is om mee te doen aan de Olympische Spelen (en daar natuurlijk een medaille te winnen). Ze traint dan ook erg hard.

Haar training en talent hebben ervoor gezorgd dat ze werd toegelaten op Florida International University, waar ze samenwerkt met de beste atletiek-coaches op aarde.

Toch had Tiffani tijdens het eerste schooljaar een extreem groot probleem: ze verbeterde zich maar nauwelijks. Ze werkte met de beste trainers, maar gooide slechts één centimeter verder dan ze op de middelbare school deed. Dat is een desastreus resultaat.

Ze stond op het punt om de moed op te geven; dit had geen zin. Toen besloot haar vader, Andrew, om in te grijpen. Andrew heeft zelf totaal geen ervaring als atleet - hij is een verzekeringsadviseur - maar dat weerhield hem er niet van om een tweede, onofficiële coach te worden van zijn dochter. Zijn aanpak was niet zo zeer gericht op de technische aspecten van speerwerpen, als wel op de psychologische aspecten van het overkomen van problemen:

An insurance adjuster and former sailor, he had never thrown a javelin in his life. Although he's no sports pro, he worked with Tiffani at a local track during her summer break. He said to her, "Tiffani we're just going to have to break it down, get to the basics and we'll get there," she explained. It was less about javelin technique and more about how any person can overcome the challenges before them.

Het gevolg? Tot de verbazing van zowel Tiffani als haar vader overkwam de jonge atlete deze moeilijke horde en verpulverde ze haar persoonlijk record. Het mooiste? Ze blijft zich verbeteren. En dat allemaal dankzij de begeleiding van haar vader - een man tegen wie ze opkijkt maar die in essentie totaal geen verstand heeft van haar sport.

[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/05/Cable-14_-Hamilton-javelin-throwers-Dad-becomes-unlikely-coach-YouTube.mp4"][/video]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties